Elzbieta Bienkowska (comisar european): Competentele digitale ale populatiei din Romania trebuie consolidate

Data publicarii: 08-04-2016 | Economie

Infrastructura de transport si de comunicatii din Romania trebuie modernizate si, de asemenea, consolidate competentele digitale ale populatiei, a declarat, vineri, intr-o conferinta de specialitate, Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru Piata Unica, Industrie, Antreprenoriat si Intreprinderi Mici si Mijlocii.

"România trebuie să asigure o creștere sustenabilă de care să beneficieze toți cetățenii. Încurajez Guvernul să continue reforma structurală macroeconomică, să crească investițiile. (...) Trebuie îmbunătățită guvernanța firmelor deținute de stat, să fie modernizată infrastructura de transport și comunicații, să fie întărite competențele digitale ale populației, să fie crescută absorbția banilor europeni și oportunitățile de investiții. Asta înseamnă să iei decizii dificile și, câteodată, strategice. Știu cât de dificil este. Eu am experiența din Polonia (...) și salut determinarea guvernului actual, pentru că știu că, dacă o faceți, va fi o răsplată, mai degrabă mai devreme decât mai târziu, de această dată", a spus Bienkowska.

Oficialul european a precizat că Europa are nevoie de investiții strategice și de un mediu de investiții prietenos, acesta fiind, de altfel, principalul mesaj privind planul de investiții european.

Sursa: Agerpress