DVSVA: Amenzi de 63.000 de lei in magazinele alimentare din Bucuresti

Data publicarii: 19-04-2016 | Economie

Inspectorii sanitari veterinari din Bucuresti au retras de la comercializare, in perioada 15 - 18 aprilie 2016, peste 171,8 kilograme de carne si produse din carne, 10,4 kilograme produse din peste si 8 kilograme de faina, in urma verificarilor efectuate la 19 societati comerciale, cu profil de activitate macelarie, pescarie, magazine alimentare, iar amenzile au depasit 63.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, remis marți AGERPRES, pentru deficiențele constatate (depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreținerea spațiilor și a utilajelor, ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare și neasigurarea trasabilității produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depășit), inspectorii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.000 lei și 4 avertismente.

Controalele inspectorilor DSVSA București au fost realizate împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul Investigare a Criminalității Economice Sector 1-6, în baza programului comun de control.

Cantitatea de alimente retrasă de la comercializare a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Potrivit DSVSA, pe lângă programul comun de control cu reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectorii veterinari au mai efectuat 83 verificări în unități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, inclusiv control oficial (conform Ordinelor nr. 64/2007 și 113/2008), raportat la programele și tematicile proprii sau urmare unor sesizări primite.

"Au fost eliberate certificate sanitare veterinare, în vederea neutralizării, la cerere, pentru 17.914 kg produse alimentare. Au fost efectuate 89 verificări pentru acordarea înregistrării sanitare veterinare aferente punctelor de lucru și mijloacelor de transport, evaluare risc etc., fiind acordate 12 termene pentru remedierea deficiențelor, la o unitate și un mijloc de transport nefiind acordată înregistrarea sanitară veterinară, respectiv autorizația de transport", se arată în comunicat.

În punctul final de import aflat pe teritoriul Municipiului București au fost efectuate 29 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 7 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide, contaminării radioactive etc., după caz.

Nu în ultimul rând, au fost evaluate condițiile de funcționare a punctului de sacrificare miei, organizat temporar de Direcția Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4, în Piața Apărătorii Patriei, ce își va desfășura activitatea în perioada 20 — 30 aprilie 2016, urmând să fie efectuat recontrolul pentru verificarea remedierii neconformităților înregistrate.

În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor au fost recepționate 38 probe din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide și micotoxinelor, după caz.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: