Cardurile de credit, la concurenta cu creditele de nevoi personale

Data publicarii: 29-11-2006
Cardurile de credit sunt la concurenta cu creditele de nevoi personale, aflam din Ghiseul Bancar. Daca in cazul creditelor, bancile au o procedura ceva mai greoaie de acordare a imprumutului, in cazul cardurilor, lucrurile se misca mult mai repede. In plus, un credit se acorda pe o perioada determinata, iar banii se duc repede, in timp ce cu un card poti avea un credit de nevoi personale pe viata. Daca veniturile nu sunt o problema, un card "premium" este cheia de acces catre o sumedenie de beneficii.

Astfel de facilitati ofera cardul Visa Gold emis de Banca Transilvania. Fiind vorba despre un card "premium", Visa Gold are atasata o lista cuprinzatoare de facilitati. In plus, posesorii unui card Visa Gold pot castiga o Alfa Romeo sau contravaloarea cumparaturilor zilnice, premii oferite in cadrul unei campanii promotionale derulate de banca.

Visa Gold - un credit pe card echivalentul a trei salarii

Produsul Bancii Transilvania este un card de credit in lei, care poate fi folosit atat in tara, cat si in strainatate pentru retragerea de bani sau pentru efectuarea platilor la comercianti. Banca ofera o limita de credit de 10.000 EUR, insa linia de credit se acorda in urma unei analize de tip scoring. De asemenea, valoarea acordata nu poate depasi echivalentul a 3 venituri nete cu caracter permanent. Posesorului unui card de credit Visa Gold beneficiaza de o perioada de gratie de 55 de zile, atat pentru cumparaturi, cat si pentru platile la comercianti.

Visa Gold - un card pentru cei cu salarii de minim 1.600 de euro

Una dintre conditiile de eligibilitate selecteaza serios clientii bancii. Astfel, doar cei care au un venit de minimum 1.600 EUR pot aspira la un card emis sub licenta Visa.

A detine insa un card Gold presupune si accesul la serviciile speciale atasate in cazul unor astfel de produse. Printre aceste servicii se regasesc asigurarile de deces si accident, cheltuielile medicale si juridice, asigurarile pentru intarzierea zborului sau a a bagajelor.

Se poate plati factura la telefon de la bancomat

Cei care au un card de credit isi pot plati facturile de telefon mobil direct de la bancomatele bancii. Pentru aceasta operatiune nu vor plati niciun comision.

Comision 0 la plata cu cardul in strainatate

De asemenea, in avantaj sunt si cei care calatoresc in strainatate. Pentru tranzactiile efectuate cu cardul in strainate nu exista comision de conversie valutara.

Internet banking gratuit

Banca Transilvania le pune gratuit la dispozitia celor care detin un card Visa Gold serviciul de Internet Banking.

Cardul vine si cu discount-uri

Creat special pentru cei cu venituri mari, cardul le da posibilitatea acestora sa beneficieze de o serie de facilitati concepute special pentru ei in cadrul unor parteneriate. Calatoriile cu avionul, cazarea la hoteluri selecte sau interesul foarte mare pentru aspectul fizic sunt activitati curente ale unui astfel de target. Prin urmare, cardul permite accesul timp de 4 ore in Salonul Business al Aeroportului Henri Coanda, atat pentru posesorul de card cat si pentru un insotitor. Discounturi de 10% se ofera celor care practica fitness-ul in anumite sali sau aleg sa se cazeze sau sa manance in restaurante sau hoteluri selecte.

Comisioane

Emiterea cardului costa 100 RON, iar alti 200 RON se platesc anual pentru administrarea contului de card. Pentru ridicarea numerarului, indiferent ca acesata operatiune se deruleaza la ATM-urile sau la POS-urile Bancii Transilvania sau ale altor banci, comisionul este identic: 1%. Comisionul se dubleaza doar in cazurile in care aceste retrageri au loc in strainatate. Eliberarea de numerar sau a unui nou card in regim de urgenta in strainatate costa 100 EUR, respectiv 150 EUR.
Dobanda ajunge in cazul cardului emis de Banca Transilvania la 25%, valoarea apropiata de cea practicata si de celelalte banci pentru un astfel de produs.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: