Amenzile rutiere pot fi platite online

Data publicarii: 29-11-2006
Incepand de astazi, 28 noiembrie 2006, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va ofera posibilitatea de a plati online amenzile rutiere, prin lansarea proiectului "Ghiseul virtual de plati", se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Incepand de astazi, orice cetatean bucurestean, posesor al unui card bancar valid si care are acces la internet poate plati online amenzile rutiere. 5 minute sunt suficiente pentru a achita o amenda de circulatie. Orele pierdute in trafic, la cozi sau aplecat in fata unui ghiseu sunt lucrurile care vor apartine trecutului. Cu acest proiect, suntem tot mai aproape de atingerea obiectivului nostru: confort deplin pentru cetateni in relatia cu institutiile statului", a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Proiectul "Ghiseul Virtual de plati" isi propune tocmai facilitarea interactiunii dintre cetatean si institutiile administratiei publice prin asigurarea unei modalitati rapide de plata a datoriilor catre stat (taxe, amenzi, impozite etc.), intr-un mod cat mai transparent, mai eficient si mai sigur cu putinta, imbunatatind totodata situatia existenta in ceea ce priveste posibilitatea de plata electronica la distanta prin intermediul cardurilor bancare.

Primul serviciu oferit prin intermediul proiectului "Ghiseul virtual de plati" este plata online a amenzilor rutiere. Publicul tinta al acestui serviciu oferit de www.ghiseul.ro il reprezinta cetatenii posesori ai unui card bancar, care utilizeaza internetul si care conduc un autoturism. Plata se face cu respectarea standardului 3D Secure Code, comunicarea cu utilizatorii a datelor sensibile se face in conditii de securitate, iar dupa efectuarea platii sunt emise dovezi electronice de plata, valabile juridic in Romania.

Serviciul de plata online a amenzilor de circulatie a presupus interfatarea a doua proiecte ale MCTI: sistemul de gestiune a amenzilor de circulatie la nivelul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti si Ghiseul Virtual de plati.

Serviciul este deocamdata disponibil doar soferilor domiciliati si amendati in municipiul Bucuresti, urmand sa fie dezvoltat la scara nationala. 

Obiectivul principal al proiectului "Ghiseul virtual de plati" este promovarea accesului general la serviciile si informatiile publice prin intermediul tehnologiei informatiei (in general) si a Internetului (in special). Nu in ultimul rand, se doreste reducerea cheltuielilor publice utilizate in cadrul activitatilor de colectare a datoriilor catre stat prin mijloacele clasice.

Lansarea acestui proiect a fost posibila datorita sprijinului acordat MCTI de catre Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Administratiei si Internelor.

Mai multe detalii despre "Ghiseul virtual de plati" sunt disponibile la adresa www.ghiseul.ro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: