Sondaj: Francezii prefera banii timpului liber

Data publicarii: 01-12-2006
Francezii prefera sa castige mai multi bani decat sa aiba mai mult timp liber, 57% dintre ei dorind sa aiba venituri mai mari, iar 39% sa beneficieze de o reducere a timpului de munca, a relevat un sondaj publicat vineri si citat de AFP. "Alegerea francezilor intre timp si bani este in favoarea celor din urma", indica un sondaj TNS Sofres, realizat in perioada 28 august-29 octombrie, la care au participat peste 4.400 de persoane, cu varste de peste 15 ani.

Dintre persoanele active, 57% prefera sa castige mai mult, in timp ce 39% prefera o reducere a timpului loc de munca. Majoritatea francezilor, respectiv sapte din zece, considera ca au mai mult timp liber decat inainte, iar 25% dintre repondenti estimeaza contrariul.

Acest studiu releva, printre altele, o satisfactie globala in privinta gestionarii timpului personal. Astfel, 62% dintre frrancezi sunt multumiti de felul in care isi ocupa ziua, 56% se considera "foarte ocupati", iar 43% cred ca au "mult timp liber".

Natura si familia sunt cele doua medii preferate pentru timpul liber. In cazul in care ar dispune de mai mult timp liber, 55% dintre francezi ar prefera sa-l petreaca in afara casei, 35% in natura si 43% ar dori sa-l petreaca in propriile locuinte.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: