Raiffeisen Banca pentru Locuinte isi distribuie produsele si prin Volksbank Romania

Data publicarii: 05-12-2006
Raiffeisen Banca pentru LocuinteRaiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si Volksbank Romania anunta demararea unui parteneriat prin care produsul de economisire - creditare pentru domeniul locativ va fi vandut si prin agentiile si sucursalele Volksbank Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Pana in prezent, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a distribuit produsele prin reteaua proprie de agenti de vanzare (peste 9.500 de colaboratori activi), prin agentiile si sucursalele Raiffeisen Bank si prin intermediul unor brokeri de servicii financiare.

Produsul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa, de 6% pe an la lei, pentru activitati in domeniul locativ. In etapa de economisire, statul ofera o prima de stat de 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro. Din octombrie, banca a inceput sa acorde si primele credite pentru imbunatatirea domeniului locativ, finantari care sunt acordate cu o dobanda de 6% pe an, in lei.

"Parteneriatul pe care il demaram astazi impreuna cu Volksbank este primul de o asemenea amploare pe piata bancara romaneasca. Este un proiect ambitios, care va implica un efort financiar si uman deosebit si care se inscrie in strategia noastra de distributie pentru perioada urmatoare. Cred ca adevarata provocare pentru toate bancile va fi de acum incolo identificarea celor mai viabile solutii pentru atragerea de noi clienti, de crestere a cotelor de piata si nu in ultimul rand de fidelizare a clientilor actuali", a afirmat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

"In alte tari europene sistemul de economisire creditare pentru domeniul locativ are o foarte mare extindere. Acum, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, consideram ca sistemul va cunoaste o dezvoltare mai puternica si in Romania. Este in interesul clientilor nostri sa oferim produse si servicii aditionale si de aceea suntem siguri ca parteneriatul incheiat astazi intre Volksbank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte va fi un real succes", a afirmat Gerald Schreiner, presedintele Volksbank Romania.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: