Romexterra premiaza clientii posesori de carduri MasterCard si Maestro

Data publicarii: 05-12-2006
Romexterra premiaza clientii posesori de carduri MasterCard si MaestroRomexterra Bank va acorda premii pentru toti clientii posesori ai cardurilor MasterCard si Maestro in cadrul campaniei speciale de Sarbatori "Castiga premii exceptionale cu MasterCard si HP", a anuntat, marti, banca. Totii clientii Romexterra care vor efectua tranzactii la comerciantii din Romania sau din strainatatein valoare de peste 16 lei (respectiv 5 euro) vor participa automat la tragerea la sorti electronica ce va fi organizata pe 15 februarie 2007.

Campania se deruleaza in perioada 1 decembrie 2006-31 ianuarie 2007 si se adreseaza clientilor Romexterra posesori de carduri MasterCard si Maestro care vor efectua tranzactii in aceasta perioada.

Romexterra Bank este membru principal al MasterCard International si emite carduri sub aceasta sigla din anul 2003. P ortofoliul bancii include carduri de credit si debit pentru persoane fizice si juridice, inclusiv carduri cu facilitate de overdraft, emise sub sigla MasterCard, respectiv Maestro, MasterCard Standard si MasterCard Business. De la inceputul anului 2005, clientii posesori de carduri Mastercard si Maestro beneficiaza de standardul 3D Secure, care presupune cel mai inalt grad de securizare a platilor prin Internet, potrivit bancii.

Romexterra Bank a emis peste 150.000 de carduri pana la sfarsitul lunii noiembrie 2006, din care aproape 70% au fost sub sigla  MasterCard International. Banca ocupa locul sapte i n clasamentul primelor banci din sistemdin punct de vedere al numarui de carduri emise si active. La sfarsitul trimestrului al treilea, Romexterra Bank avea o cota de piata de 2,69% la nivelul judetelor in care detine unitati teritoriale.  Romexterra Bank a obtinut  un profit net de 20,4 milioane lei ( 5,8 milioane euro) dupa primele zece luni ale anului, cu 50,48% mai mare decat in acelasi interval din 2005.

Banca avea, la sfarsitul lunii octombrie, active de 1,209 miliarde lei (343 milioane euro),  in crestere cu 58% fata de perioada similara a anului trecut. Portofoliul de credite al bancii Romexterra a depasit 665 milioane lei (189 milioane euro) dupa primele zece luni ale anului, pe fondul cresterii de aproape trei ori (cu 169%) in ultimul an a imprumuturilor catre populatie (retail), se arata in comunicat.

Romexterra Bank detine o retea de 50 de unitati si va ajunge la 60 de unitati pana la sfarsitul anului. Banca are o retea de 124 ATM-uri operationale la nivel national, retea care va fi extinsa si actualizata la standardul EMV, conform strategiei de dezvoltare a bancii pe termen scurt.

Incepand cu 5 octombrie, Romexterra Bank are ca actionar majoritar banca ungara MKB, membra a grupului german Bayerische Landesbank, care detine 55,36% din actiunile bancii.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: