BRD ''a implinit'' 2.000.000 de clienti

Data publicarii: 07-12-2006
BRD-Groupe Societe Generale are, incepand de astazi, 2.000.000 de clienti, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Clientul cu numarul 2.000.000 este Carmen Olteanu din Brasov, titulara a unui credit de nevoi personale ''Expresso''. Membra a Grupului Societe Generale, BRD a fost in urma cu 7 ani prima banca privatizata din Romania. In 1998, anul in care BRD a fost achizitionata de grupul bancar francez, banca avea aproximativ 450.000 de clienti, in cea mai mare parte titulari de depozite, si detinea o cota de 6,7% din piata creditului pentru clientela de persoane fizice, numarul unitatilor ei fiind atunci de aproximativ 190.

Privatizarea a reprezentat debutul unei perioade de dezvoltare accelerata, reflectata prin cresterea semnificativa a numarului de clienti, de unitati, precum si a cotei de piata.

Dezvoltarea retelei de unitati este una dintre principalele axe strategice de dezvoltare a BRD-Groupe Societe Generale. Banca a demarat in anul 2004 proiectul BRD Express, un program de densificare accelerata a retelei, bazat pe un nou concept de agentie bancara, caracterizat de proximitatea fata de clientela potentiala, simplitatea si rapiditatea operatiunilor si confortul clientului. La sfarsitul anului 2006, banca opereaza o retea de peste 530 de unitati si are 2 milioane de clienti. De asemenea, banca detine peste 23% din piata creditului pentru populatie si 16,8% din totalul activelor din sistemul bancar romanesc.

''Clientul cu numarul doua milioane este simbolul unui succes colectiv si, in egala masura, al capacitatii BRD de a aseza clientul in centrul preocuparilor sale'', a declarat Patrick Gelin, Presedintele-Director General al BRD/Groupe Societe Generale.

Banca va marca momentul printr-un eveniment organizat la Palatul Regal din Bucuresti, in prezenta domnilor Didier Alix, Directorul General Delegat al Grupului Societe Generale, Jean-Louis Mattei, Director al Diviziei Internationale a Grupului Societe Generale, precum si a marilor sportivi romani Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: