Kitsch: Targul milionarilor, vizitat de snobi in geaca si tenisi

Data publicarii: 09-12-2006
Luxury Show a atras putine persoane rafinate, majoritatea vizitatorilor  fiind bogatasii snobi, in geaca si tenisi, care defilau printre exponate de lux. Cupe cu sampanie aurie, fete cu decolteuri generoase pe langa masini de zeci de mii de euro, chelneri cu tepi geluiti, milionari cu tinuta distinsa, dar si invitati neciopliti. Luxul si kitsch-ul si-au facut loc sub aceeasi cupola, la Luxury Show. Cel care s-a vrut un frate mai mic al targurilor milionarilor - organizate din 2002 la Amsterdam, Cannes, Shanghai sau Moscova - nu a dovedit nici macar faptul ca poate fi un frate vitreg al evenimentelor de peste hotare. Si nu  oferta de produse de lux ar fi de vina, ci organizarea si milionarii de pe plaiuri mioritice, care au calcat apasat covorul rosu si au aratat ca nu au nicio treaba cu eticheta.

Cu "eticheta" si cu tenisi

Pe mocheta rosie, adusa special din Belgia, au calcat joi seara, la deschiderea oficiala a targului, zeci de perechi de pantofi de "milionari". Departe de targul bogatasilor de la Amsterdam, de exemplu - care se desfasoara tot zilele acesta si care nu-si primeste invitatii decat in tinuta oficiala -, la evenimentul exclusivist din Capitala, "milionarii" din seara de gala si-au permis sa vina si cu tenisi. Iar multi dintre ei au omis sa treaca pe la garderoba, plimbandu-se in geaca printre yahturi, masinile placate in aur si icoanele cu cristale Swarovski.

Fara sa stea la pozat - mai ales ca nu prea ii cunostea multa lume - cativa "milionari" au iesit in evidenta. Imbracati la patru ace, eleganti si zambitori, se vedea clar ca oamenii stiu cat de importanta este eticheta in astfel de cazuri. Cei mai multi dintre ei  nu vorbeau insa romaneste. Printre acestia, si "baieti de baieti", cu cate doua domnisorele la brat. "Vrei, ma, un pahar?", il intreba, la un moment dat, un barbat cu "barba de trei zile" pe un amic gatit casual, cu blugi taiati la genunchi.

Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: