Mario Draghi spune ca relansarea din zona euro va continua gratie stimulentelor BCE

Data publicarii: 28-11-2016 | Economie

Relansarea economica din zona euro a continuat in acest an, in pofida incertitudinilor economice si politice, in mare parte datorita masurilor de stimulare adoptate de Banca Centrala Europeana (BCE), a declarat luni presedintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

"Economia zonei euro continuă să crească într-un ritm moderat dar constant, în pofida efectelor negative ale incertitudinilor economice și politice mondiale", a declarat Mario Draghi în fața comisiei de Afaceri economice și monetare din Parlamentul European. "Această tendință de relansare graduală ar urma să continue, grație în principal măsurilor noastre de politică monetară", a apreciat Mario Draghi. "Cu toate acestea, dacă ar fi fost sprijine de acțiuni decisive luate de alți decidenți, măsurile de politică monetară din zona euro ar fi putut fi mai eficiente", a adăugat Draghi.

Referitor la impactul "Brexit" asupra zonei euro, Draghi a spus că este dificil să preconizeze implicațiile economice exacte ale acestui eveniment, adăugând că ele vor depinde în special de momentul, progresele și rezultatul final al următoarelor negocieri. "De aceea, este important să existe claritate în procesul de negociere, cât mai curând posibil, pentru a reduce incertitudinea", a subliniat Mario Draghi.

La ultima sa ședință de politică monetară, care a avut loc în data de 20 octombrie, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să nu modifice dobânzile și, de asemenea, a promis că va derula programul de achiziții de active, în valoare de 80 de miliarde de euro pe lună, cel puțin până în luna martie a anului viitor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: