Castelul Bran scos la vanzare

Data publicarii: 15-12-2006
Dominic de Habsburg vrea sa vanda Castelul Bran CJ Brasov pentru o suma mai mare de 25 de milioane de euro, iar avocatii lui au trimis, in acest sens, o scrisoare conducerii institutiei judetene. Avocatul familiei Habsburg a precizat insa ca, in cazul in care CJ Brasov este interesat de oferta, firma de avocatura va trebui sa faca o prima oferta Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), care si-ar putea exercita dreptul de preemptiune la cumparare.

"In cazul in care CJ Brasov accepta oferta noastra, suntem obligati sa asiguram exercitarea de catre MCC a dreptului lor de preemptiune. Este vorba de faptul ca, daca MCC poate face o oferta egala cu cea a CJ, devine proprietarul Castelului", a explicat avocatul mostenitorului. Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii sustine ca pe o perioada de trei ani Castelul Bran poate fi vandut doar statului roman, in acest sens MCC putand sa-si manifeste dreptul de preemptiune.

"Dominic de Habsburg trebuie sa pastreze destinatia de muzeu a Castelului Bran pe o perioada de trei ani de zile, pe socoteala lui, probabil asta l-a determinat sa manifeste intentia de a vinde castelul" a declarat Iorgulescu.

Ziua

Ultimele stiri pe BankNews.ro: