Aurelian Dochia: Companiile ca Facebook sau Google nu produc nimic, dar au venituri mai mari decat ale Romaniei

Data publicarii: 23-02-2017 | Economie

Companiile precum Facebook sau Alphabet nu produc nimic si au o groaza de venituri, mai mari decat cele ale Romaniei, a declarat Aurelian Dochia, analist financiar, intr-o conferinta de specialitate.

"Ideea că industriile tradiționale sunt viitorul este falsă. Industriile tradiționale, de cele mai multe ori, sunt o capcană, iar țările dezvoltate își transferă producția din industriile tradiționale către țări cu nivel mediu de dezvoltare, unde merge o marjă de profitabilitate mai mică, iar ei își păstrează partea de valoare foarte mare", a spus Dochia.

El a făcut o comparație între companiile din top 10 în decurs de 10 ani.

"Este foarte interesant să facem o comparație între structura companiilor americane într-o perioadă destul de scurtă din perspectivă istorică, între 2005 și 2015. E vorba de o perioadă de 10 ani. Cele mai mari companii americane listate pe bursă în 2005 erau General Electric, Exxonmobil, Walmart, Johnson & Johnson și așa mai departe. Astea erau între primele 10. Cu zece ani mai târziu, în 2015, topul celor mai mari companii americane este dominat de Apple, Alphabet, Microsoft, Facebook și așa mai departe. Companiile tradiționale, cum era General Electric, au rămas la coada clasamentului și o companie cum este Facebook sau Google este o companie care nu produce nimic, în fond. Deșteptăciunea în momentul de față este să realizezi venituri din ceva ca Facebook. Nu produci nimic și ai o groază de venituri, mai mari decât venitul României. Schimbarea asta structurală este subestimată în momentul de față", a mai arătat analistul financiar.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: