OMC a respins si recursul formulat de Rusia cu privire la interzicerea importurilor de carne de porc din UE

Data publicarii: 23-02-2017 | Economie

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a dat joi, inca odata, castig de cauza Uniunii Europene in disputa sa cu Rusia care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile de porci si carne de porc din Uniunea Europeana, informeaza Reuters si AFP.

La începutul lui 2014, Rusia a impus acest embargou după descoperirea mai multor cazuri de febră porcină africană (PPA) în Lituania și Polonia. În replică, Uniunea Europeană a contestat embargoul rusesc la OMC în luna iunie 2014.

Ulterior, în luna august 2016, un organism de reglementare a diferendelor din cadrul OMC a decis că embargoul sanitar rusesc nu se bazează pe standardele internaționale relevante și încalcă normele Acordului OMC privind aplicarea măsurilor sanitare și fitosanitare (Acordul SPS). În replică, Rusia a făcut recurs la această decizie la instanța de apel a OMC, care joi a respins însă recursul formulat de Moscova.

"Instanța de apel a confirmat decizia grupului special potrivit căreia UE a furnizat probele necesare pentru a demonstra, în mod obiectiv, Rusiei că anumite zone din teritoriul UE nu sunt afectate de febră porcină africană", a explicat Organizația Mondială a Comerțului.

Cu toate acestea, schimburile comerciale dintre UE și Rusia continuă să fie restricționate de o interdicție motivată politic, impusă de Rusia asupra produselor agricole și alimentare din UE în luna august 2014.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: