Vin ''Isarescu'' din soiul Cramposia, dezvoltat cu fonduri europene

Data publicarii: 19-12-2006
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu intentioneaza sa-si dezvolte productia de vin cu fonduri europene. Isarescu a declarat ieri, ca societatea pe care o detine, Mar SRL, specializata in productia de vin, va solicita fonduri europene pentru finantarea investitiilor. Firma este infiintata in Dragasani, locul de nastere al guvernatorului BNR, si produce vinuri din soiurile autentic romanesti prefiloxerice, cum este Cramposia. Compania este detinuta de Isarescu impreuna cu sotia sa, este infiintata in aprilie 2003 si are active de peste 5.000 de euro, potrivit declaratiei de avere a guvernatorului bancii centrale.

Elena Isarescu, sotia guvernatorului BNR, este si administrator al firmei. Potrivit Registrului Comertului, compania Mar SRL are ca obiect principal de activitate cultivarea fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii si a avut in 2005 o cifra de afaceri de 36.461 RON si un profit brut de 4.617 RON.

Conform unor declaratii anterioare ale guvernatorului Isarescu, intentiile acestuia erau ca mare parte din productia de vin obtinuta la ferma pe care o detine sa fie exportata, avand in vedere ca vinul de Dragasani este foarte cautat pe piata internationala, mai ales tamaioasa sau pelinul de Dragasani.

Gandul