Topul vedetelor care au castigat sume fabuloase intr-o singura zi

Data publicarii: 19-12-2006
Va mai amintiti cati bani ati castigat pe 1 februarie 2006? Probabil ca nu, insa, cu siguranta, aceasta zi este una memorabila pentru regizorul Steven Spielberg, care a primit nu mai putin de 175 de milioane de dolari, potrivit unui clasament "Forbes" al celebritatilor care au castigat cel mai bine in 2006, intr-o singura zi. Cu toate ca suma este impresionanta, Spielberg ocupa doar pozitia secunda, pe primul loc situandu-se "mogulul" radio, Howard Stern, cu 192 de milioane de dolari.

Pe 9 ianuarie 2006, controversatul Stern si-a facut debutul la Sirius Satellite Radio, unde a reusit sa atraga 2,7 milioane de noi abonati. Ca bonus, a primit un pachet de 34 de milioane de actiuni la Sirius, din vanzarea carora a obtinut suma de 192 de milioane de dolari.

Steven Spielberg a avut o zi excelenta pe 1 februarie cand, in urma unei tranzactii de 1,5 miliarde de dolari, Paramount Studios a preluat studiourile Dreamworks SKG detinute de regizor si partenerii sai, David Geffen si Jeffrey Katzenberg. Partea care i-a revenit regizorului a fost de 175 de milioane de dolari.

Milioane pentru Muhammad Ali

Simplul fapt ca porti numele Muhammad Ali iti poate aduce in cont 50 de milioane de dolari. Pe 11 aprilie, legendarul boxer american a vandut, pentru suma mentionata mai sus, 80a din drepturile de utilizare a numelui si imaginii sale companiei newyorkeze CKX.

O afacere profitabila pentru CKX, caci produsele cu care Ali si-a asociat numele au adus sume cuprinse intre 4 si 7 milioane de dolari pe an, in ultimii cinci ani. Courtney Love, vaduva lui Kurt Cobain, vocalistul trupei Nirvana, a incheiat una dintre cele mai bune afaceri pe 30 martie, cand a vandut pentru 50 de milioane de dolari 25a din drepturile care ii reveneau din catalogul formatiei.

Partide bune

Actorul Steve Martin nu a incheiat nicio tranzactie importanta si nu a primit niciun onorariu fabulos pentru vreun rol, dar a vandut, in schimb, un tablou de Eduard Hopper pentru 26,8 milioane de dolari, din care 3,3 milioane de dolari au reprezentat comisionul casei de licitatie.

Intr-o seara de octombrie, actrita Ellen Barkin a devenit mai bogata cu 20,4 milioane de dolari, dupa ce si-a scos la licitatie colectia de bijuterii (peste o suta de piese) primite de-a lungul celor cinci ani de mariaj cu multimiliardarul Ron Perelman.

Verigheta actritei s-a vandut cu 130.000 de dolari, in timp ce un inel cu un diamant de 22 de carate a fost adjudecat pentru 1,8 milioane de dolari.

Cu toate ca au divortat in 2005, Brad Pitt si Jennifer Aniston au castigat anul acesta, in martie, 25 de milioane de dolari, pe care i-au impartit in mod egal. Banii au provenit din vanzarea vilei pe care cei doi o detineau in Beverly Hills.

Onorarii pentru Rolling Stones

Printre celebritatile care au castigat sume foarte mari in 2006, dar care nu au intrat in clasamentul realizat de "Forbes", se numara formatia Rolling Stones si actorul Kiefer Sutherland.

Veteranii rockului au avut cele mai mari incasari in urma unui turneu (peste 437 de milioane de dolari), iar Kiefer Sutherland a devenit cel mai bine platit actor de televiziune, cu un salariu de 40 de milioane de dolari pentru urmatorii trei ani. Insa nici Rolling Stones, nici Kiefer Sutherland nu au obtinut aceste sume intr-o singura zi.

Evenimentul Zilei