Croatia Airlines ''ataca'' piata din Romania cu trei zboruri saptamanale; preturile pornesc de la 179 de euro

Data publicarii: 23-05-2017 | Economie

Pasagerii vor avea la dispozitie, pana la mijlocul lunii octombrie, trei zboruri saptamanale intre Bucuresti si Zagreb, in zilele de luni, miercuri si vineri, la preturi ce pornesc de la 179 de euro, a declarat Kresimir Kucko, presedinte si director general al companiei Croatia Airlines.

Zborurile între cele două capitale europene vor avea loc în perioada estivală, respectiv mai-octombrie, a precizat acesta, luni, în conferința de presă ce a urmat zborului de promovare pe ruta Zagreb — București, care a adus 73 de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă.

"Este vorba despre noua linie Croatia Airlines, pe care avioanele noastre zboară pentru prima dată în istoria companiei. Vom lega capitalele României și Croației până la mijlocul lunii octombrie de trei ori pe săptămână: luni, miercuri și vineri. În această perioadă vom veni cu un total de zece mii de locuri. Cred că mulți locuitori ai României vor profita de cea mai rapidă conexiune de transport cu Croația, dar și cu localități din afara Zagrebului, situate în partea continentală, unde vor simți și atmosfera mediteraneană a țării noastre. Astfel, capitala noastră este conectată direct cu cinci destinații de la Marea Adriatică, fapt care oferă pasagerilor o creștere a calității în alegerea călătoriei. Optimismul, speranța și indicatorii turistici arată că în ultimii doi ani în Croația numărul turiștilor români a ajuns la două cifre. Cred că și mulți cetățeni croați vor descoperi frumusețile naturale, istorice și culturale ale Bucureștiului și ale României în general", a spus Kresimir Kucko.

Președintele companiei aeriene se așteaptă la călători și din alte țări, având în vedere că România este a doua cea mai mare piață din Europa de Sud-Est.

"Pe zborul București — Zagreb așteptăm și călători din alte țări, având în vedere că România este a doua cea mai mare piață din Europa de Sud-Est. Datorită acestui fapt, respectiv potențialul pieței românești, consider că această linie va contribui la o cooperare mai puternică a țărilor noastre sub aspectul afacerilor, precum și la întărirea legăturilor de prietenie. Toate acestea au influențat decizia ca Bucureștiul să devină destinația numărul 37 în rețeaua noastră de zboruri și, în același timp, și o destinație regională importantă a Croatia Airlines", a subliniat acesta.

Kresimir Kucko a precizat că, pe lângă ruta Zagreb — București, pachetul turistic din acest an oferă zboruri directe din Zagreb la Stockholm, Helsinki și Oslo, fapt care va face ca operatorul aerian să devină un contributor și mai puternic în dezvoltarea turismului în Republica Croația.

Datorită creșterii capacității pieței, în acest an Croatia Airlines așteaptă o creștere a traficului de pasageri cu 7%, până la un record de două milioane de pasageri.

"Vreau să subliniez faptul că, în afară de București, am introdus trei rute noi, de la Zagreb la Stockholm, Helsinki și Oslo, consolidându-ne poziția pe piață ca lider regional în Europa de Sud-Est. Astfel, avioanele noastre vor zbura direct din acest sezon către 39 de destinații în 24 de țări europene, iar, datorită măririi capacității, așteptăm o creștere suplimentară a traficului de pasageri și pentru prima dată în istoria companiei un record de două milioane de pasageri", a subliniat acesta.

Președintele Croatia Airlines estimează un număr de 10.000 de pasageri români și croați pe întregul an 2017.

"De fapt este vorba doar despre șase luni, pentru că zborurile sunt pe timpul verii. Vom zbura doar pe orar de vară", a precizat el.

Aeronava care va opera pe Otopeni are 76 de locuri și este tip Dash8-Q400. Durata unui zbor între Zagreb și București este de o oră și 40 de minute.

Flota companiei aeriene naționale croate este formată din 14 aeronave (șase Airbus A319, două A320, șase Dash8-Q400), iar două aeronave CRJ1000 sunt în leasing.

La rândul său, directorul de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), Valentin Iordache, a apreciat că sloturile alese de Croatia Airlines sunt "foarte favorabile turiștilor români, dar și croați".

"Sper ca acest început, cu trei zboruri pe săptămână, să devină din viitorul sezon de vară mult mai consistent. Și din punct de vedere operațional sloturile alese au fost foarte favorabile pentru turiștii români, dar și croați. În plus, este important de spus că sloturile sunt în afara orelor de vârf, astfel încât confortul asigurat pasagerilor este maxim și de aici și sunt sigur că și de la Zagreb", a susținut Iordache.

Potrivit acestuia, discuțiile cu Croatia Airlines în privința operării pe aeroportul Henri Coandă au durat 7-8 ani.

Întrebat dacă în prezent sunt discuții și cu alți operatori aerieni și dacă vor mai fi astfel de zboruri inaugurale în acest an, Valentin Iordache a răspuns: "Avem discuții și cu companii europene și cu cele din Orient. În momentul în care acestea vor fi concretizate, vom anunța. Este posibil teoretic și de mâine să avem o companie, dar vom anunța imediat ce un operator și-a stabilit ferm orarul de operare și va deschide efectiv online-ul", a arătat el.

Și ambasadorul Croației în România, Davor Vidis, a salutat intrarea companiei aeriene croate pe piața românească.

"Sunt foarte fericit și mândru că mă aflu aici pentru a ura bun venit zborului de promovare Croația Airlines din Zagreb către București, primul zbor direct al unei companii croate, prin care sunt legate capitalele noastre. La acesta am lucrat mai mulți ani și în cele din urmă a venit timpul să concretizăm aceste dorințe și speranțe. Sunt bucuros să văd că acest proiect a fost implementat pentru un contact mai intens între cele două țări în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019, Croația în 2020 — la fel ca și vizita anunțată a președintelui Republicii Croația în România și a primului ministru român în Croația", a afirmat Davor Vidis.

Cele două aeroporturi ale Capitalei, Henri Coandă și Aurel Vlaicu, au fost incluse în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru din 2017, de către Airports Council International — Europe.

CNAB a înregistrat, în primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri și 28.249 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: