In Bucuresti au fost depistate cinci cazuri de trichineloza la carnea de porc

Data publicarii: 21-12-2006
porciiDirectia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti a depistat cinci cazuri de trichineloza in Bucuresti la carnea de porc provenita din Calarasi, Ialomita, Giurgiu si Ilfov, a declarat, joi, directorul DSVSA Bucuresti, Constantin Savu. "Pana in prezent, au fost depistate cinci cazuri de trichineloza in Bucuresti, comparativ cu cele sapte descoperite in perioada sarbatorilor de iarna, anul trecut", a declarat Constantin Savu. Acesta a precizat ca s-a confiscat si distrus toata carnea infestata, adica o cantitate de aproximativ 400 de kilograme.

In perioada 5-24 decembrie, respectiv 27-31 decembrie, circumscriptiile sanitare veterinare din Bucuresti isi vor desfasura activitatea zilnic, inclusiv sambata si duminica, pentru a asigura efectuarea examenului  trichineloscopic, fara de care nu se poate comercializa carnea de porc. Acest examen se poate realiza in sase circumscriptii din Capitala, tariful perceput fiind de 7 lei.

De asemenea, la sediul unitatilor veterinare se primesc sesizari cu privire la calitatea produselor alimentare, dar si in ceea ce priveste transportul sau depozitarea acestora.

"Oamenii au inteles in ultima perioada cat de important este acest examen si primim foarte multe solicitari pentru efectuarea exemenului trichineloscopic", a mentionat Savu.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat la inceputul lunii decembrie ca va intensifica controalele veterinare, deoarece in perioada sarbatorilor de iarna se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: