Misa: Vrem sa indroducem o masura de recapitalizare a companiilor

Data publicarii: 30-06-2017 | Economie

Autoritatile vor sa introduca o masura de recapitalizare a companiilor, pentru ca multe au capital propriu negativ, a declarat joi ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, in cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

* LIVE UPDATE Parlament: Viitorii miniștri sunt audiați în comisii | La ora 15,00 plenul comun al Parlamentului se va reuni pentru a valida noul Cabinet (FOTO)

"Avem 600.000 de companii dintre care 100.000 au bilanț pe zero, iar din celelalte 500.000, jumătate, aproape 247.000, au capitaluri proprii negative. Capitalul social este mai mic decât cel prevăzut în limita legală. Dorim să introducem o măsură pentru a întări disciplina financiară și stabilitatea companiilor și pentru a preîntâmpina falimente și elemente de instabilitate vrem să indroducem această măsură de recapitalizare. Este foarte important ca firmele din piață care fac schimburi comerciale între ele să fie stabile și să nu existe riscuri ulterioare", a spus Mișa.

El a precizat că un alt element legislativ pe care dorește să îl îmbunătățească în acest an se referă la insolvență.

"98% din firmele care intră în insolvență nu mai reușesc să iasă. Practic, doar 2% din firmele care intră în insolvență reușesc să iasă din această procedură. În procedura de insolvență apar foarte multe debite, suplimentar față de cele stabilite inițial și înscrise în tabelul creditorilor, lucru care accentuează și mai mult datoria la buget și un vid de colectare foarte important. Considerăm că trebuie să îmbunătățim această lege și, în colaborare cu colegii de la Justiție, să stopăm evaziunea din această zonă", a mai arătat ministrul propus pentru Finanțe.

Sursa: Agerpress