Manda: Patria Bank va reveni pe profit din trimestrul IV al acestui an

Data publicarii: 13-07-2017 | Economie

Patria Bank va reveni pe profit din cel de-al patrulea trimestru din acest an, banca fiind inca in restructurare, a declarat, joi, presedintele Consiliului de Administratie al Patria Bank, Horia Manda, intr-o conferinta de presa prilejuita de schimbarea simbolului bursier din BCC in PBK.

"Noi vom reveni pe profit în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. Să nu uităm că este încă un an de restructurare. (...) Considerăm că în 2019 vom atinge aceiași parametri de profitabilitate pe care astăzi îi regăsim în sectorul bancar. Cu strategia și execuția pe care ne-am propus-o, credem că o să revenim la profitabilitate, dar 'viteza de croazieră' o vom atinge în 2019", a spus Manda.

El a precizat că PBK înlocuiește simbolul bursier BCC la Bursa de Valori București, marcând intrarea într-o nouă etapă "de creștere solidă a Patria Bank, după implementarea fuziunii cu Banca Comercială Carpatica".

"Schimbarea simbolului de tranzacționare al acțiunilor nu este o simplă schimbare formală, ci reflectă o nouă strategie și identitate a băncii. Prin această strategie, dorim să creăm o instituție de credit solidă, cu o pondere semnificativă în finanțarea economiei românești și cu o ofertă atractivă pentru persoanele și micile afaceri din localitățile mai puțin dezvoltate ale țării. Prezența noastră pe piața de capital va fi din ce în ce mai activă și sperăm să atragem alături de noi cât mai mulți investitori în acest plan ambițios', a menționat Manda.

Ludwik Sobolewski, CEO al BVB, a precizat că Bursa de Valori București este deschisă afacerilor și dezvoltării tuturor entităților care se străduiesc să devină mai mari, mai bune și mai relevante față de clienții lor.

"Suntem bucuroși că povestea Patria Bank continuă pe BVB nu numai pentru că sectorul bancar continuă să fie puternic reprezentat pe piața de capital, ci și pentru că investitorii au posibilitatea de a-și diversifica investițiile', afirmat Sobolewski.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: