Investitorii in imobiliare in Romania isi pot dubla banii in mai putin de 5 ani

Data publicarii: 02-01-2007
Investitorii care isi vor plasa banii in proprietati imobiliare romanesti ar putea inregistra, in mai putin de cinci ani, un randament de 100%, in conditiile in care, potrivit standardelor occidentale, preturile de pe piata sunt inca scazute, titreaza portalul britanic specializat homesgofast.com. "Investitorii aflati in cautare de piete imobiliare ale caror preturi sa fie incredibil de scazute vor trebui sa se concentreze asupra Romaniei, dupa ce aceasta a aderat, la 1 ianuarie 2007, la Uniunea Europeana (UE). La 17 ani de la prabusirea regimului comunist, cererea, pe piata imobiliara romaneasca, este in continua crestere".

Potrivit portalului britanic, investitorii in imobiliare si toti cei cu o buna intuitie a afacerilor privesc Romania ca pe un loc ideal pentru plasamente imobiliare. "Pe o piata emergenta, unde preturile pornesc de la mai putin de 15.000 de lire sterline, nu este de mirare ca investitorii si-a putea dubla banii investiti in mai putin de cinci ani", se mai spune in articolul publicat de homesgofast.com.

Piata de achizitii si inchirieri de proprietati imobiliare din Romania devine cu atat mai atractiva cu cat datele unui studiu elaborat de firma Marketing Research & Communication Group (MRCG) arata ca numarul romanilor care isi petrec vacantele in Romania creste de la an la an. Acest avant al pietei locale a inchirierilor, combinat cu numarul in crestere al turistilor straini care viziteaza Romania, face ca imobiliare romanesti sa fie cu atat mai atractie din punct de vedere investitional. "Circa 91% dintre romani isi petrec vacantele in tara, pe litoralul Marii Negre, la Brasov si pe Valea Prahovei, precum si in alte locuri din Muntii Carpati si doar in jur de 9% prefera sa mearga in afara tarii, in special in Grecia, Italia, Spania si Germania", noteaza portalul britanic.

Potrivit directorului homesgofast.com, Nicholas Marr, situatia de pe piata imobiliara romaneasca este similara celei din Cehia din urma cu cativa ani. "Priviti doar cum s-a dezvoltat Praga din punct de vedere imobiliar si cum investitiile straine directe atrase au facut ca preturile de pe piata sa creasca. Toate datele indica faptul ca in Romania lucurile se vor petrece intr-o maniera similara. Romania dispune, inca, de mana de lucru ieftina, preturile la imobiliare sunt inca scazute si, pe langa asta, Romania este o destinatie atractiva pentru turisti. Aderarea la UE si cresterea economica vor face ca cererea de pe piata imobiliara sa creasca, ceea ce va determina si cresterea preturilor", a spus Marr.

In decembrie 2006, Parlamentul Romaniei a votat bugetul pe 2007, fixand o tinta de deficit de 2,8%. Prognozele oficiale indica, pentru 2007, o crestere economica puternica, de 6,4% si un nivel al inflatiei de 4,5%.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: