Ursache (ASF): S-a deschis apetitul companiilor private pentru piata de capital

Data publicarii: 02-11-2017 | Economie

Apetitul firmelor private pentru piata de capital s-a deschis pe fondul absentei listarilor companiilor de stat, a declarat Mircea Ursache, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), intr-o conferinta de presa cu ocazia listarii Transilvania Broker de Asigurare.

"Ne așteaptă un an cu mari provocări, 2018, pentru că s-a deschis apetitul companiilor private pe fondul absenței listărilor companiilor de stat, determinate din rațiuni pe care nu le pot comenta ale principalului acționar al acestor companii. Mesajul pe care companiile private îl transmit astăzi este acela de transparență, guvernanță corporativă, ordinea în raportări și atunci "haideți pe piața reglementată a Bursei de Valori București", a spus Ursache.

Potrivit acestuia, 2018 va însemna și continuarea procesului de integrare europeană în piața de capital.

"Mai avem doar un an să ajungem la nivelul realizării pieței unice bancare. Comisia Europeană a anunțat finalizarea procesului de realizare a pieței unice bancare. Până la jumătatea anului 2019 vom finaliza și procesul de realizare a pieței unice bancare", a precizat oficialul ASF.

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat, joi, pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB) în urma unei oferte publice inițiale secundare de vânzare a acțiunilor existente, care a fost suprasubscrisă în proporție de peste 270% în primele două zile.

Transilvania Broker devine astfel primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori București.

"Viitorul arată bine și vom încerca să profităm de acest capital de încredere oferit. Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine, pentru că avem planuri îndrăznețe: țintim o cotă de piață de minimum 10% în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere. Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o creștere a cifrei de afaceri, a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani", a declarat Dan Niculae, director general Transilvania Broker, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Oferta de vânzare a fost închisă după o zi și jumătate, când s-a atins un grad de subscriere de peste 270% și când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituționali și de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acțiuni.

"Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească", a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Transilvania Broker deține o rețea de peste 1.500 de colaboratori în toată țara și un portofoliu de peste 900.000 clienți unici, persoane fizice și juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei și un profit de peste 3,6 milioane lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: