Conferinta dedicata pietei de capital din Romania

Data publicarii: 24-11-2017 | Economie

Evenimentul 'Piata Financiara de Investitii in 2018' va reuni, vineri, specialisti din piata financiar-bancara pentru a discuta despre impactul noilor reglementari privind piata de capital, implementarea MIFID II, cerintele de transparenta si de raportare, aspecte legate de abuzul de piata etc.

Potrivit PwC România, organizatorul dezbaterii, întâlnirea reprezintă o ultimă oportunitate pentru participanți de a primi răspunsuri și soluții la cele mai presante probleme legate de noile directive europene MIFID II, MAD II, care vor intra în vigoare începând de anul viitor. Timpul rămas pentru implementare este foarte scurt și, de aceea, este important ca toate entitățile, cărora le este aplicabil noul cadru legal, să înțeleagă foarte bine ce măsuri trebuie să adopte.

"Se va schimba în mod dramatic aproape întreaga piață așa cum o știm astăzi, cu efecte de amploare asupra tuturor celor implicați în tranzacționarea instrumentelor financiare. MIFID II va afecta brokeri, dealeri, locuri de tranzacționare, fonduri speculative, manageri de active și corporații globale. În plus, vor fi introduse noi cerințe privind guvernanța produsului, consultanță de investiții independentă și cross-selling, se extind regulile existente cum ar fi responsabilitatea managementului, stimulente, raportarea informațiilor și remunerarea", spun reprezentanții PwC România.

Cei prezenți vor discuta despre mediul actual de investiții și reglementări, dar și despre cât de pregătită este piața financiară din România pentru anul 2018 din perspectiva noilor Directive UE și alte măsuri politice cu impact social și economic. Participanții la dezbatere vor afla și care este viitorul piețelor de capital în lume.

Companiile listate vor afla care sunt noutățile și cum se aplică noua Lege 24/2017 privind emitenții de valori mobiliare, vor  afla de la consultanți de top care sunt reglementările financiare la care vor trebui să se conformeze și despre operațiunile incluse la Abuzul de piață/Drepturile investitorilor.

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor prezenta și concluziile unui studiu realizat de PwC despre performanța financiară a companiilor listate pe Bursa de Valori București.

La dezbateri vor participa vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache, precum și alți reprezentanți ai ASF, dar și reprezentanți ai BNR. În plus, acestora li se vor alătura specialiștii PwC România și ai Organizației Profesioniștilor Pieței de Capital.

Sursa: Agerpress