MedLife a investit 10 milioane de euro in spitalul privat Life Memorial Hospital

Data publicarii: 23-01-2007
MedLife, unul dintre principalii furnizori de servicii medicale private de pe piata romaneasca, a inaugurat astazi, in prezenta lui Guy Ellena, Directorul IFC pentru Sanatate si Educatie, cel mai mare spital privat din Romania: Life Memorial Hospital, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. MedLife a investit in constructia si dotarea Life Memorial Hospital aproximativ 10 milioane de euro si a beneficiat de consultanta pentru proiectarea si strategia de afaceri a spitalului din partea International Finance Corporation (IFC).

"Suntem increzatori ca acest prim spital privat din reteaua pe care o vom dezvolta in urmatorii ani, realizat la standarde europene, se va distinge pe piata serviciilor medicale private. Un prim pas in acest sens este sustinerea pe care o avem din partea IFC, care a ales sa ne sprijine devenind actionar al MedLife, in octombrie anul trecut, in urma unei analize exigente a calitatii serviciilor si a managementului afacerii noastre", a declarat Mihail Marcu, Presedintele MedLife.

"Life Memorial Hospital se diferentiaza prin concentrarea tuturor serviciilor medicale intr-un singur spatiu - ambulatoriu, laborator si chirurgie, prin dotarea cu tehnica medicala de ultima ora pentru toate specialitatile, cat si prin standardele inalte de calitate si confort oferite pacientilor: conditii de cazare excelente, camere dotate cu laptop cu acces liber la internet si e-mail, facilitati de recuperare si relaxare etc." a adaugat Mihail Marcu.

Situat in Calea Grivitei nr. 365, sector 1 (in zona de nord a Capitalei), Life Memorial Hospital  ocupa o suprafata de 10.000 mp, din care blocul operator al spitalului se intinde pe 1.400 mp. Acesta cuprinde cinci sali de operatii si terapie intensiva si un bloc separat pentru nasteri cu sectie de neonatologie. Spitalul are in componenta 100 de paturi grupate in rezerve cu unul sau doua paturi si apartamente, rezerve destinate bolilor interne, pediatrie si o baza de recuperare locomotorie si balneoterapie.

MedLife va putea asigura astfel servicii spitalicesti pentru numeroase specialitati: chirurgie generala si chirurgie plastica, oftalmologie, dermatologie, ORL, ginecologie si servicii maternale, pediatrie si neonatologie, oncologie etc.

Spitalul beneficiaza de un ambulatoriu si un laborator de analize proprii care faciliteaza realizarea investigatiilor si permit diagnosticarea intr-un timp foarte scurt. Ambulatoriul include 40 de cabinete medicale care asigura imagistica necesara (tomografie computerizata, radiologie, mamografie, osteodensimetrie, ecografie) cu aparatura medicala de ultima generatie, iar laboratorul de analize propriu este singurul din tara, din zona privata, care alaturi de specialitatile uzuale de biochimie, hematologie, imunologie si bacteriologie, are integrate si laboratoare de anatomie patologica si genetica.


Asigurari de sanatate private pentru a beneficia de serviciile Life Memorial Hospital.

Accesul la serviciile oferite de Life  Memorial Hospital va fi posibil atat pentru clientii asigurati AsiLife - divizia proprie de asigurari MedLife - cat si pentru clientii platitori. MedLife va lansa la mijlocul lunii februarie cinci pachete de asigurari private de sanatate care se vor adresa intr-o prima faza numai clientilor corporativi (companii ce ofera angajatilor lor abonamente) si vor varia intre 15 si 100 euro/luna, in functie de complexitatea serviciilor incluse.        

Pentru sfarsitul lunii mai 2007, MedLife pregateste si doua produse de asigurari private de sanatate destinate persoanelor fizice, cu preturi standard de 100 si 200 euro/luna. Pentru interventiile chirurgicale, la chirurgie generala, Life Memorial Hospital va practica tarife mai mici cu circa 10-20% decat concurenta, iar pentru cele de la chirurgie plastica va practica tarife mai mici cu 30%. In ceea ce priveste tarifele de cazare, ziua de cazare va costa in jur de 50 euro in camera dubla si respectiv circa 100 euro in regim single.

La finalul anului 2008, MedLife va opera 5 spitale private in tara si unul in Bucuresti.  Life Memorial Hospital este primul spital din reteaua de spitale private pe care MedLife o va dezvolta in urmatorii ani. In urma parteneriatului de finantare semnat cu IFC in octombrie 2006, MedLife va construi spitale si clinici private proprii cu 40-50 de paturi in cinci orase din tara: Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca. Valoarea totala a investitiei, in spitalele Memorial Hospital si Hyperclinicile MedLife din tara, este de 25 milioane USD, fara a considera si echipamentele cu care acestea vor fi dotate.

MedLife are aproximativ 80.000 de abonati din peste 900 de companii si a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 26,5 milioane RON (circa 7,5 milioane euro). MedLife detine 25% cota de piata in Bucuresti pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporati.

Incepand cu luna octombrie 2006, IFC este actionar al MedLife cu o pondere de 20%. MedLife detine 19 clinici proprii, din care cate una in Ploiesti, Brasov si Constanta si 16 in Bucuresti si are 350 de angajati, din care circa 200 sunt medici si asistente medicale. In tara, MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 94 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. MedLife este acreditata ISO 9001 si detine ISO 17025 pentru fiecare dintre cele trei laboratoare de analize ale companiei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: