Arbitrul pensiilor a publicat normele pentru prospectul schemei de pensii private

Data publicarii: 27-01-2007
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat, spre dezbatere publica, proiectele de norma privind prospectul schemei de pensii private si autorizarea administratorului fondului de pensii administrate privat, a anuntat, vineri, institutia. Schema de pensii private se adreseaza viitorilor participanti la fondurile de pensii administrate privat. "Prospectul schemei de pensii private va cuprinde termenii contractului de administrare si ai schemei de pensii in baza caruia participantul va alege fondul de pensii administrate privat la care va dori sa contribuie", se spune in comunicatul CSSPP.

"Prospectul schemei de pensii private va contine date privind politica de investitii a administratorului, conditiile de eligibilitate, modalitatea de aderare, comisioanele si taxele suportate din contributii si din activul fondului, modalitatea de transfer si valoarea penalitatilor, precum si date despre administrator si structura actionariatului", a precizat comisia. In plus, contribuabilul va fi informat, de catre administratorul fondului de pensii la care doreste sa adere, asupra detaliilor prezente in prospectul schemei de pensii private.

Norma privind autorizarea administratorului fondului de pensii se va adresa viitorilor administratori de fonduri de pensii private si stabileste conditiile de constituire a societatilor de pensii si de autorizare a acestora ca administratori de fonduri de pensii private. Aceasta norma indica conditiile de autorizare a administratorilor de pensii private, precum si documentatia necesara pentru autorizare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: