Proiectul PC privind taxa de solidaritate de 1% a primit raport favorabil in comisie

Data publicarii: 30-01-2007
Felix the catComisia economica a Senatului a dat raport favorabil proiectului de lege al conservatorilor privind instituirea unei taxe de solidaritate de 1%, aplicata agentilor economici a caror cifra de afaceri anuala este mai mare de 100.000 de euro. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a fost prezent marti, la Comisia economica din Senat, pentru a-si sustine proiectul de lege, prin care se doreste derularea unui program de solidaritate sociala. Programul consta in instituirea unei taxe de solidaritate, in cuantum de 1% din profitul anual al operatorilor economici a caror cifra de afaceri depaseste 100.000 de euro. Initiativa a fost amendata, precizandu-se ca procentul se aplica profitului net al operatorilor economici, chiar daca liderul PC a considerat aceasta precizare "redundanta".

Potrivit proiectului, sumele acumulate se constituie sursa a bugetului asigurarilor sociale de stat, pentru cresterea cuantumului pensiilor mai mici decat salariul minim pe economie. Legea ar urma sa fie aplicata pe o perioada de 3 ani de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Guvernul nu a sustinut initiativa legislativa, iar singurul senator membru al Comisiei economice care s-a abtinut a fost Mihai Tabuleac (PLD).

PC nu este la prima tentativa de a inainta proiecte de lege pe care executivul le-a considerat populiste. Pensionarii sunt o tinta predilecta a conservatorilor, care au cerut dublarea pensiilor agricultorilor sau neimpozitarea pensiei cu 16%.

Alte proiecte care au fost subiecte de negociere intre Cabinetul Tariceanu si Dan Voiculescu se refera la  reducerea TVA la produsele alimentare de baza si neimpozitarea profitului reinvestit. PC a obtinut promisiunea din partea premierului Tariceanu, care initial nu a sustinut propunerea legislativa, ca aceasta reducere sa fie curprinsa in bugetul anului 2008, in schimbul votului conservatorilor pentru proiectul bugetul de stat pe 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: