Apartamentele rezidentiale s-ar putea ieftini din 2008

Data publicarii: 09-02-2007 | Imobiliare
Apartamentele rezidentiale s-ar putea ieftiniApartamentele rezidentiale din Bucuresti s-ar putea ieftini pe termen mediu si lung, in conditiile in care preturile au atins deja pragul de sus, estimeaza analistii imobiliari. Preturile apartamentelor noi se vor mentine la acelasi nivel, cel putin o perioada de timp, deoarece oferta este in continua crestere, iar actualul stoc nu este de cea mai buna calitate, a declarat directorul de marketing al agentiei imobiliare Locic, Bogdan Ursu.

Potrivit unui studiu realizat de compania imobiliara, Jones Lang LaSalle, in unele cazuri preturile sunt mai mari decat in orase din Europa Centrala si de Est, chiar daca actualul stoc rezidential este de o calitatea precara. Conform studiului, scumpirea locuintelor a survenit pe fondul unei cereri ridicate si a unei disponibilitati crescute pentru creditele ipotecare. Locuintele din noile ansambluri rezidentiale se vand la preturi incepand cu 1.200 euro pe metru patrat si ajung pana la 2.000, respectiv 3.700 euro metru patrat pentru apartamentele de lux. Pentru Bucuresti, deficitul de locuinte se ridica la circa 5.000 de unitati anual, mai precizeaza analistii Jones Lang LaSalle.

"O eventuala scadere a preturilor la apartamente se va inregistra dupa circa 1,5 ani, cand proiectele rezidentiale vor intra in piata", a declarat presedintele agentiei imobiliare Regatta, Mircea Uzunov. El a adaugat ca in prezent exista un deficit de oferta, avand in vedere ca se construieste mult prea putin in comparatie cu cererea.

Totodata, profesorul de gestiune imobiliara la UFI Bruxelles, Artur Silvestri a declarat : "Preturile apartamentelor "standard" se tempereaza in mod evident desi cererea ramane foarte ridicata. Astfel, cresteri sau scaderi de pana la 5% (inerente unei piete imobiliare fara "injectii  masive de capital") vor fi de asteptat. Pentru asa-zisele "apartamente de lux", care la Bucuresti costa mai putin decat in periferiile Parisului, vor fi anumite cresteri, dar care nu asigura un randament spectaculos. Cresterea nu va depasi 10-12% si incetineaza catre sfarsitul anului".

Pe de alta parte, Razvan Jelesneac, communication manager la Eurisko vede o eventuala crestere a preturilor, in contextul scumpirii materialelor de constructie si a salariilor din acest sector.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: