Contractele de preinchiriere pot fi reziliate daca imobilul nu este predat la timp

Data publicarii: 10-03-2007 | Imobiliare

Companiile care au incheiat un contract de preinchiriere au dreptul sa rezilieze contractul dupa o luna de zile, daca dezvoltatorul nu a predat imobilul in termenul stabilit, aceasta fiind de obicei perioada de gratie acordata de chiriasi, a declarat  reprezentantul DTZ, Mihai Plaesu. Chiriasul poate fi scutit de la plata chiriei intre o zi si trei zile, pentru fiecare zi de intarziere a dezvoltatorului, in functie de contractul incheiat intre chirias si dezvoltator.

Reprezentantul DTZ Echinox spune ca in general nu se ajunge in astfel de situatii, intrucat constructorul isi ia o marja de timp de circa sase luni in ceea ce priveste termenul de predare a lucrarii. Cele mai multe contracte au fost reziliate in prima faza a proiectului, cand dezvoltatorul nu a respectat data de incepere a lucrarilor, fie din cauza ca nu a primit la timp autorizatia de constructie, fie nu a avut suficiente fonduri pentru inceperea lucrarilor, a explicat Mihai Plaesu.

Contractul mai poate fi reziliat in cazul in care imobilul care este predat nu dispune de dotarile tehnice inscrise in contractul de preinchiriere. Chiriasul vine cu un expert in domeniu care va face verificarea imobilului, iar daca deficientele inregistrate nu sunt foarte mari, poate negocia un pret mai mic, a explicat reprezentantul DTZ.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: