Urmatorul sistem de operare Microsoft Windows 7 contine aplicatii multi-touch

Data publicarii: 29-05-2008 | IT&C

Urmatorul sistem de operare Microsoft Windows 7 contine aplicatii multi-touch, ca o alternativa pentru mouse, urmarindu-se un impact mult mai pozitiv decat predecesorul Vista, potrivit unei stiri BBC.

Potrivit BBC, sistemul de operare este planificat pentru intrarea pe piata in 2010, iar prin noua interfata multi-touch, Microsoft doreste sa ofere utilizatorilor posibiliatea de a controla aplicatiile specifice, doar prin atingerea interfetelor de adminstrare. Produsele Microsoft care fac posibil acest lucru, sunt deja existente pe piata, cateva exemple fiind Surface, TouchWall sau Tablet PC-urile.

"Modul prin care veti interactiona cu calculatorul dumneavoastra se va schimba dramatic.In ziua de azi, toata interactiunea fizica se reduce la tastatura si mouse dar in cativa ani, rolul comenzilor vocale si celor vizuale va fi urias.", a declarat Microsoft chairman, Bill Gates, citat de BBC.

Chief executive Steve Ballmer a descris varianta demo a noului sistem de operare Microsoft Windows 7, prezentata la conferinta, ca o mica parte a versiunii complete Windows 7, admitand ca doreste ca aceasta versiune sa aiba mult mai mult succes decat Vista.

Desi Windows Vista a suferit de o imagine nu foarte buna din partea utilizatorilor sistemului de operare, Microsoft a livrat peste 150 de milioane a acestei versiuni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: