Criza transforma Vaticanul in banca pentru saraci

Data publicarii: 07-05-2009 | International

Vaticanul incearca sa isi ajute financiar credinciosii prin lansarea programului "Imprumutul Sperantei" adresat familiilor lovite de criza si refuzate de institutiile financiare traditionale, ale caror criterii de acordare a creditului au devenit extrem de stricte.

Linia de credit va fi valabila doar pentru familiile cu trei sau mai multi copii, este sustinut de Asociatia Bancilor Italiene si nu poate depasi valoarea de 500 euro pe luna, cu o dobanda de 4,5%, jumatate din dobanda practicata pe piata interbancara.

Toti cei care au cel putin 3 copii si nu au un loc de munca pot sa apeleze la acest credit pentru a-si intretine familia. Banii vor fi returnati cand unul din cei doi parinti va gasi un loc de munca, in timp de maxim doi ani.

Angelo Bagnasco, cardinalul bisericii catolice italiene, a spus ca un alt criteriu prin care va fi acordat "Imprumutul Sperantei" este integritatea morala a persoanelor care il solicita. El a adaugat ca va demara si un program de cheta incepand cu data de 31 mai.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: