Cat din suprafata Romaniei este acoperita de constructii. Vezi cate hectare de teren sunt acoperite de cladiri in fiecare judet

Data publicarii: 23-09-2011 | Imobiliare



Piata imobiliara din Romania a trecut prin multe transformari in ultimii ani, de la cresteri accelerate pana la scaderi dramatice.

Scumpiri profunde, urmate de ieftiniri nesperate, pe de o parte, proiecte rezidentiale incepute, dar neterminate, pe de alta parte. In mijlocul acestora, estimari peste estimari privind preturile la locuinte sau diferite proiecte rezidentiale, comerciale, industriale.

In mijlocul acestora, Econtext va propune o abordare total inedita, prin care putem observa cum a evoluat piata imobiliara. Este o abordare care nu se refera la preturile locuintelor, nici la numarul de proiecte rezidentiale, comerciale sau de alta natura. Nu! Este o abordare diferita, care ia in calcul un alt criteriu decat cele uzuale, gen preturi, proiecte, etc.

Evaluare

Astfel, va prezentam suprafata acoperita de constructii din Romania. De constructiile de orice tip: case, magazine, hoteluri, blocuri, stadioane, etc!

De asemenea, va prezentam si cum a evoluat aceasta suprafata din 2000 si pana in prezent. Nu ne intereseaza tipul constructiilor, inaltimea lor, numarul de etaje, calitatea sau facilitatile pe care le contin. Ne intereseaza doar cat din suprafata Romaniei este acoperita de constructii.

Tocmai din acest motiv, vom exprima suprafata ocupata de cladiri in hectare. Practic, o abodare strict pe orizontala! Pe scurt, vom vedea cum s-a dezvoltat Romania pe orizontala, cat s-a construit in ultimii ani.

Anul trecut, 728.256 de hectare din suprafata Romaniei erau acoperite de cladiri. Ceea ce reprezinta 3% din suprafata totala a Romaniei, care este de aproape 24 de milioane de hectare.

In anul 2000, suprafata construita a Romaniei se ridica la 632.856 hectare. Astfel, din 2000 si pana anul trecut, suprafata construita a crescut cu 95.400 de hectare. Adica, cu 15%.


Cititi integral in  econtext.ro

sursa tabel: econtext.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: