Compania aeriana Blue Air a fost scoasa la vanzare

Data publicarii: 12-04-2013 | Afaceri

Compania Blue Air, detinuta de Nelu Iordache, a fost scoasa la vanzare, pana in prezent existand 5 sau 6 investitori interesati, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate operatorului aerian low-cost.

Pana in prezent au fost primite 5 sau 6 oferte, de la investitori romani si straini, au aratat sursele, fara sa mentioneze pretul de pornire solicitat.

  Potrivit altor surse, administratorul judiciar al Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air, si-a propus un termen de cel mult doua luni pentru finalizarea tranzactiei.

  Potrivit datelor remise la Ministerul de Finante, compania aeriana a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.

  Flota companiei cuprinde in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri.

Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.

Integral in Gandul.info