Finantarea Strategiei Dunarii in perioada 2014-2020, discutata la Bucuresti
Data publicarii: 18-04-2013 | Economie
Coordonatorii din cele 14 state implicate in Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii au sustinut, intr-o reuniune la Bucuresti, ca trebuie identificate prioritati nationale a caror realizare necesita cooperarea cu alte state pentru a include obiectivele acestei Strategii in Acordurile de Parteneriat si in Programele Operationale pentru perioada 2014-2020.
"Temele abordate in cadrul reuniunii au fost modalitatile de includere a obiectivelor Strategiei Dunarii in cadrul documentelor de programare si Programelor Operationale pentru statele membre UE, precum si reflectarea prioritatilor Strategiei in cadrul instrumentelor financiare UE destinate statelor non-membre UE, in viitoarea perioada de programare 2014-2020", detaliaza Ministerul Afacerilor Externe, in calitate de organizator, intr-un comunicat remis AGERPRES.
Reprezentantii romani s-au referit, printre altele, la modul in care, in tara noastra, institutiile implicate in implementarea Strategiei Dunarii, respectiv in procesul de programare a fondurilor europene structurale si de investitii promoveaza o abordare coordonata si integrata menita sa faciliteze finantarea proiectelor Strategiei.
In cadrul reuniunii, ce a avut loc marti si miercuri, interventiile participantilor au evidentiat ca "Strategia Dunarii reprezinta o platforma de cooperare stabila, care permite identificarea de prioritati comune si faciliteaza coerenta si colaborarea intre programele si politicile dezvoltate in regiunea Dunarii", relateaza MAE.
"Din discutii s-a degajat faptul ca includerea obiectivelor Strategiei UE pentru regiunea Dunarii in Acordurile de Parteneriat si in cadrul Programelor Operationale pentru perioada 2014-2020 presupune identificarea acelor prioritati nationale a caror realizare necesita cooperarea cu alte state", arata sursa citata.
Potrivit MAE, reuniunea a fost apreciata drept o contributie importanta adusa de Romania la efortul, in plan european, de a stimula, la nivelul tuturor statelor participante la Strategie, o abordare macroregionala a provocarilor transnationale in regiunea Dunarii, precum interconectarea retelelor de transport, gestionarea riscurilor de mediu, stimularea competitivitatii.
Participantii au convenit ca o urmatoare reuniune, in acelasi format, sa aiba loc in Germania/Stuttgart, in luna iunie.
Reuniunea de la Bucuresti a fost organizata de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in cooperare cu Comisia Europeana.
Strategia UE pentru regiunea Dunarii reprezinta o platforma de cooperare a statelor participante, in vederea dezvoltarii economice si sociale a regiunii Dunarii prin implementarea in regiune a politicilor Uniunii Europene.
La Strategia UE pentru regiunea Dunarii participa opt state membre UE (Austria, Bulgaria, R. Ceha, R.F. Germania-landurile Bavaria si Baden-Wurttemberg, Slovenia, Slovacia, Romania, Ungaria) si sase state non-membre UE (Croatia, R. Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, R. Moldova, Ucraina).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Banca Transilvania - rezultate financiare pe primele trei luni ale anului
- Studiu Deloitte: 90% din companii considera ca tehnologia cloud este esentiala pentru dezvoltare, transformare digitala si competitivitate pe piata
- Reff & Asociatii obtine pro bono o hotarare definitiva care protejeaza proprietatea asupra terenului si investitia Asociatiei Daruieste Viata pt extinderea si modernizarea Spitalului Marie Curie
- Studiu Deloitte: producatorii globali de semiconductoare vor investi 300 mi. USD in 2023 in AI; piata comertului social se extinde rapid, iar cererea de servicii de streaming video pe baza de publicitate va creste
- Opinie Deloitte: Romania impune noi obligatii de raportare fiscala pentru multinationale. Ce trebuie sa stie companiile vizate?
- Studiu WEBCON: Solutiile de automatizare a proceselor de business genereaza o crestere a productivitatii de pana la 87%, cu o recuperare totala a investitiei in mai putin de 3 ani
- Opinie Deloitte: Cum pot verificarile de fond si demersul de due diligence sa contribuie la reputatia, stabilitatea si credibilitatea unei organizatii?
- Vanzarile Flanco au crescut cu 40% in primul trimestru al anului
- EY a asistat Carrefour în preluarea activităţilor Cora din România
- Fabrica de sârmă Dan Steel Group din Beclean, acum în procedură de faliment, caută investitori. Prețul de pornire este de 25,9 milioane de euro
- Raportul Revolut privind cheltuielile realizate de clientii romani in trim. I 2023
- Sondaj EY: Impactul noilor reglementări fiscale în economia națională și așteptările companiilor românești
- Reff & Asociatii | Deloitte Legal obtine la ICCJ o solutie definitiva de anulare a refacerii unei inspectii fiscale invocand exclusiv argumente de procedura
- Studiu Deloitte: noua din zece organizatii au raportat cel putin un incident sau o bresa de securitate cibernetica anul trecut
- Catalin Vasile este noul Chief Sales Officer al NN Romania