FintechOS raportează o creștere de 195% în 2020. Obiective 2021

Data publicarii: 25-02-2021 | Finante-Banci
FintechOS și-a consolidat poziția în domeniul tehnologiei pentru domeniul bancar și de asigurări, raportând o creștere de 195% în anul 2020, raportat la valorile din 2019. Pe fondul crizei induse de pandemia de Covid-19, cererea de soluții tehnologice care să le asigure băncilor continuitate a crescut începând cu primul semestru al anului trecut. Organizațiile din acest domeniu au identificat totodată și alte nevoi esențiale precum modernizarea proceselor de business, reducerea timpilor de lansare a unui produs sau serviciu nou respectiv îmbunătățirea experienței clienților.

Astfel, cererea de soluții nativ construite FintechOS a crescut semnificativ, atingând un vârf în anul 2020, în special în ceea ce privește tehnologiile care facilitează integrarea online, înființarea de sucursale noi virtuale ori asistența online prin live video. Mai mult, FintechOS a lansat și o versiune nouă a platformei sale end-to-end care accelerează transformarea digitală a băncilor și a companiilor de asigurări.

FintechOS și-a dublat astfel numărul de clienți (Bănci și companii de asigurări) în mai puțin de șase luni de la startul pandemiei. Și numărul angajaților companiei a crescut cu 50%, FintechOS reușind să atragă la nivelul de top management o echipă formată din seniori cu experiență solidă în domeniul tehnologiei, bancar sau de asigurări. Se estimează în continuare un ritm de creștere accelerat, compania urmând să angajeze până la 200 de noi oameni în acest an.

Printre cei mai importanți clienți ai soluțiilor FintechOS în anul 2020 s-au numărat Banca Transilvania, Grupul OTP, Erste Group, First Bank, CEC, UNIQUA, Vienna Insurance Group, Flanco, eMAG, Societe Generale, TBI și RCI Leasing.

„Rezultatele FintechOS într-un an atât de dificil precum 2020 reflectă nu doar nevoia arzătoare a sectorului financiar de a migra spre mediul digital, ci și gradul nostru maxim de implicare pentru a răspunde cerințelor atât de variate. Efortul a fost considerabil, iar pentru acest lucru le mulțumesc colegilor, partenerilor, investitorilor și, în special, clienților FintechOS. Vom continua să acționăm responsabil, investind în același timp în inovație, talente și extinderea către alte piețe,” a declarat Teodor Blidăruș, Co-Fondator și CEO al FintechOS.

„Vom extinde acele parteneriate care fac posibilă integrarea tehnologiei FintechOS cu cât mai multe tehnologii de interes pentru industria financiară. Pe de altă parte, urmărim să creștem parteneriate care să permită adoptarea tehnologiei noastre de cât mai multe firme de consultanță”, a declarat Todi Pruteanu, VP of Ecosystem Sales, FintechOS.

În prezent, FintechOS este implicată în proiecte de transformare digitală a unor organizații financiare din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est, Asia de Sud-Est și America de Nord. Compania se numără printre cel mai bine finanțare startupuri de tehnologie financiară din Europa, potrivit unui raport CBInsights din luna decembrie 2020.

În prezent compania se pregătește pentru o posibilă nouă rundă de finanțare care să permită extinderea companiei și atingerea obiectivelor de creștere pe termen mediu și lung.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: