Arhiva » August 2006 » 04 August 2006

Toate stirile publicate in data de 04 August 2006 | 36 de inregistrari

  • Te intereseaza o cariera de bugetar la CEC? Doar cateva luni…

    Probabil cei mai multi dintre bancheri (consacrati sau in devenire) fug cat vad cu ochii cand vad un anunt de angajare la CEC. A lucra la CEC constituie pentru o parte din economistii iesiti de pe bancile ASE-ului, cosmarul care nu ii lasa sa doarma noaptea. Ce-i drept, exista si tipul comod, care prefera un loc de munca unde sa ii fie “bine si cald”, si unde a ajuns pentru ca bunica lui, casiera la CEC, se are bine cu sefa de unita

  • Sinteza saptamanii financiar-bancare 28 iulie - 4 august

    Firmele si populatia prefera plasamentele in lei. Din totalul de 80,9 miliarde lei pe care populatia si firmele romanesti ii tin in banci, 34,8 miliarde lei (43%), sunt pastrati sub forma de depozite pe termen in lei, iar peste jumatate, 43,8 miliarde lei, sunt in conturi deschise in Bucuresti, arata un raport publicat in cursul saptamanii de banca centrala.

    Vineri, va avea loc o Adunare Generala a Actionarilor BCR, in cad

  • BCR a castigat 127 milioane euro in sase luni

    Banca a realizat in primul semestru un profit net cu putin peste 450 mil. lei, in scadere cu 5%, in termeni reali, fata de rezultatul inregistrat in prima jumatate a anului trecut, cand a raportat un castig de 443 mil. Lei, se arata in editia din 4 august a Ziarului Financiar. Exprimat in euro, profitul celei mai mari banci din Romania a crescut insa de

  • Tranzactie de un milion de euro cu titluri Flamingo la Bursa

    Peste 1,15% din actiunile companiei Flamingo International au fost transferate, joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pentru suma de 3,55 milioane lei (un milion euro), in doua tranzactii succesive, la un pret de 0,355 lei/actiune (0,10 euro), "Actiunile au fost tranzactionate

  • Aderarea la un fond de pensii private, doar printr-un agent de marketing

    Inscrierea pentru contributii la un fond de pensii facultative se va putea face numai prin intermediul unui agent de marketing autorizat, se spune intr-un proiect de norma elaborat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, publicat pe pagina de internet a institutiei. "Un

  • BVB: Cotatiile SIF-urilor au crescut cu doua procente

    Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au scazut in medie cu 0,01 % in sesiunea de joi, in timp ce actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au inregistrat o apreciere medie de 2 %. Indicele compozit BET-C, care arata evolutia pe ansamblu

  • La BMFM Sibiu s-au tranzactionat peste 13.500 contracte

    Peste 13.500 contracte futures si options au fost incheiate joi la Bursa Monetar, Financiara si de Marfuri Sibiu, valoarea totala a acestora ridicandu-se la peste 25 milioane lei, informeaza BMFMS. Numarul pozitiilor deschise de investitori a continuat sa creasca, pe piata

  • Rafinaria Astra a afisat pierderi de 1,1 milioane dolari pe primul semestru

    Rafinaria Astra Romana din Ploiesti a incheiat pe primul semestru cu o pierdere de 3,066 milioane lei (1,107 milioane dolari) si o cifra de afaceri de 4,797 milioane lei (1,73 milioane dolari), a informat un comunicat al rafinariei transmis Bursa de Valori Bucuresti. Rafinaria

  • Societe General a crescut cu 38% la capitolul profit

    Banca franceza Societe Generale SA a anuntat ca in al doilea

  • Profilul locatarului de lux

    Cererea pentru locuintele din parcurile rezidentiale este in crestere, desi pretul acestora, in medie de 80.000 euro, exclude majoritatea covarsitoare a romanilor. Cumparatorul de apartamente noi are intre 30 si 55 de ani si lucreaza intr-o companie multinationala.

  • Romania finanteaza doua programe comunitare cu 335.000 euro

    Guvernul a aprobat plata contributiei financiare a Romaniei, respectiv 335.000 de euro, pentru doua programe comunitare privind egalitatea intre femei si barbati si stimularea ocuparii fortei de munca, se precizeaza intr-un comunicat al Executivului.

  • Reabilitarea DN1 a costat 1,2 milioane lei pe kilometru

    Lucrarile de reabilitare a 120 de km din DN1, pe segmentul Barcanesti-Sacele au costat 148 de milioane de lei, a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Banii necesari acestor lucrari au provenit din surse bugetare. Reabilitarea tronsonului a inceput in primavara lui 2006.

  • Parlamentul trebuie sa rectifice o eroare din Codul Fiscal

    Ministerul Finantelor Publice a constatat ca exista o necorelare tehnica intre prevederile Art IV, alin (1) si punctele 67 - 69, cu referire la Art 103, Art 107 si Art 1071 privind Impozitul pe veniturile microintreprinderilor, diferit fata de varianta adoptata de catre Parlament.

  • Cine domina piata bancara romaneasca?

    Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Romana pentru Dezvoltare-BRD Groupe Societe Generale, Raiffeisen si ING Bank si-au pastrat pozitiile de lideri in clasamentul cotelor de piata, conform statisticilor facute publice de Banca Centrala.

  • Pregatiti pentru liberalizarea fluxului de bani de pe piata

    Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa a sustinut, in cadrul unui interviu acordat Bloomberg, ca economia romaneasca este pregatita pentru liberalizarea de la 1 septembrie a fluxului de bani de pe piata, ceea ce este echivalent cu o convertibilitate totala a leului.

  • Profit net de 17,4 milioane lei la Unicredit la finalul primului semestru din 2006

    Pe prima jumatate a anului, Unicredit anunta o crestere importanta a profitului net, o evolutie pozitiva a veniturilor totale nete si a activelor, precum si continuarea cresterii volumului imprumuturilor acordate populatiei si companiilor, conform unui comunicat de presa remis BankNews.ro. Rezultatele operationale sunt corelate si cu evolutia portofoliului de clienti. Comparativ cu sfarsitul primului semestru al anului 2005, numarul de persoane

  • Piata Obor va fi demolata in octombrie

    Cea mai mare piata din sud-estul Europei - Piata Obor- va fi demolata in luna octombrie si transformata in Mall, noua piata urmand sa fie constuita prin intermediul unui parteneriat public-privat, se precizeaza intr-un comunicat al Primariei sectorului 2.

  • Bursa a pandit decizia actionarilor de la BCR

    Valoarea schimburilor efecutate vineri la Bursa a fost 25,17 milioane lei (7,12 milioane euro), cu 14% mai putin decat sumele transferate in sedinta anterioara, iar indicii pietei au inregistrat scaderi, piata fiind dominata de asteptarea deciziilor actionarilor BCR.

  • “Solidaritate” de 71 milioane euro

    Romania a semnat acordul de implementare a asistentei financiare de 71,2 milioane de euro nerambursabili din fondul "Solidaritatea", pentru acoperirea unei parti a daunelor produse de inundatiile din 2005, a anuntat ministrul delegat Cristian David.

  • Compania Yukos nu se vrea falimentara

    Curtea de Apel din Moscova va audia, vineri, recursul Yukos la sentinta Curtii de Arbitraj, prin care a decis plata unor datorii de peste 13 miliarde de dolari catre Serviciul Federal de Taxe pe care judecatorii l-au inclus pe lista creditorilor Yukos.

  • Motorola, speriata de bombe!

    Compania americana de telefonie, Motorola si-a exprimat ingrijorarea privind continuarea ostilitatilor in Orientul Mijlociu, intrucat, in Israel, firma detine o serie de linii de productie si cererile pentru produsele si serviciile pe care le ofera in zona ar putea fi afectate.

  • "Eroarea fiscala", rezolvata printr-o erata

    Parlamentul va trimite o erata la Monitorul Oficial sau in ultima instanta va initia un act normativ pentru a rezolva inadvertenta din Codul Fiscal pentru ca Finantele au sesizat greseala inainte de a fi trimisa legea spre publicare, au declarat oficiali din Ministerul Finantelor.

  • ANSVSA emite ordine neconforme cu normele UE

    Ordinul prin care producatorii de alimente nonanimale erau obligati sa achite pana la 5000 de euro lunar va fi modificat si va intra in vigoare in octombrie, intrucat varianta actuala nu este conforma cu legislatia europeana, a declarat, vineri, presedintele RomAlimenta, Sorin Minea.

  • Aeroporturile Otopeni si Baneasa vor fi unite

    Ministrul Transporturilor, Constuctiilor si Turismului, Radu Berceanu doreste ca aeroporturile Henri Coanda din Otopeni si Aurel Vlaicu din Baneasa sa fie administrate de o singura societate, Compania aeroporturilor din Bucuresti.

  • Toyota depaseste Ford in Statele Unite

    In premiera, compania Ford a fost depasita de Toyota la vanzarile de luna trecuta in SUA. In urma pierderilor suferite, americanii au anuntat angajarea fostului responsabil cu fuziunile si achizitiile de la Wall Street in functia de consilier strategic al presedintelui Bill Ford.

  • Volumul mare al constructiilor contribuie la cresterea economica

    Romania a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere economica din ultimii ani, se arata intr-un studiu al Comisiei de Prognoza. O contributie importanta a avut-o sectorul constructiilor care s-a dezvoltat foarte mult in ultimul an.

  • In iulie, fondurile mutuale au castigat din plasamentele in actiuni

    Fondurile cu plasamente cu investitii diversificate pe piata bursiera si cea monetara si cele orientate spre actiuni listate, au inregistrat in luna iulie cresteri, insa nu au reusit sa revina la nivelurile inregistrate la sfarsitul anului 2005.

  • Performante excelente si pentru Allianz group

    Ieri, 3 august, Allianz Group a publicat rezultatele consolidate preliminare, aferente activitatii in prima jumatate a anului 2006. Conform informatiilor date publicitatii, Allianz Group a inregistrat performante excelente in prima jumatate a anului 2006, peste asteptarile pietei. Veniturile totale (din activitatile de asigurari - generale si de viat

  • Bancile care nu-si cunosc clientii, pierd din venituri

    Veniturile bancilor pot fi pereclitate din cauza ca nu-si cunosc indeajuns de mult clientii. Aceasta este concluzia unui studiu dat publicitatii de compania SAP, lider mondial in furnizarea de solutii software pentru afaceri. Studiul a cuprins peste 125 de banci din 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), printre care si doua banci din

  • Bancile musca din felia municipalitatilor

    Dupa batalia pentru piata de retail si cea a IMM-urilor, urmatoarea zona de confruntare a bancilor ramane imprumuturilor municipale. "Nu trebuie omisa competitia institutiilor bancare pentru finantarea proiectelor de stat", a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea. In acest sens, oficalul ARB a subliniat: "

  • BCR spune adio reprezentantei din New York

    Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) vor decide astazi inchiderea reprezentantei de la New York a liderului pietei bancare romanesti, potrivit anuntului de convocare publicat in Monitorul Oficial. Reprezentanta din New York a primit aprobarea sefilor sistemului american de

  • HVB Bank si Banca Tiriac creeaza premisele unei integrari de succes

    In primele sase luni ale anului 2006, HVB Bank Romania a inregistrat o dinamica pozitiva a  profitabilitatii realizand un profit net de 73 milioane RON, cu 7% peste cel din iunie 2005, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Pe fondul restrictiilor impuse de BNR in octombrie 2005 la creditarea in valuta, care au determinat HVB Bank Romania sa inregistreze parte din portofoliul nou de credite la Bank Austria Creditanstalt, activel

  • BT Asigurari ocupa locul 10 in topul societatilor de asigurare romanesti

    Ca urmare a dezvoltarii companiei si extinderii retelei de vanzari pentru sectoarele retail si corporate,  BT Asigurari anunta ca primele brute subscrise in primul semestru al anului 2006 se ridica la 92.154.486 RON, ceea ce reprezinta o crestere cu 173% a primelor subscrise comparativ cu perioada similara a anului precedent, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. In ceea ce priveste primele brute incasate in semestrul

  • 8,75% pe an, dobanda de referinta a BNR pentru luna august

    Banca Nationala a RomanieiAvand in vedere prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si tinand seama de evolutiile macroeconomice si monetare recente, banca centrala a hotarat ca pentru luna august 2006, nivelul ratei dobanzii de referinta a BNR este de 8,75 la suta pe an, se arata intr-o informatie de presa remisa BankNews.ro.

    Redactia BankNews.ro