Profit net de 17,4 milioane lei la Unicredit la finalul primului semestru din 2006

Data publicarii: 04-08-2006
Pe prima jumatate a anului, Unicredit anunta o crestere importanta a profitului net, o evolutie pozitiva a veniturilor totale nete si a activelor, precum si continuarea cresterii volumului imprumuturilor acordate populatiei si companiilor, conform unui comunicat de presa remis BankNews.ro. Rezultatele operationale sunt corelate si cu evolutia portofoliului de clienti. Comparativ cu sfarsitul primului semestru al anului 2005, numarul de persoane fizice deservite s-a dublat, ajungand la 63.000. Totodata, numarul companiilor care au ales produsele si serviciile UniCredit Romania a crescut cu peste 50%, ajungand la 16.000.

„Rezultatele inregistrate la sfarsitul primului semestru din 2006 au legatura directa cu planul de dezvoltare a bancii, pe care il vom continua, concentrandu-ne pe sporirea calitatii serviciilor si pe cresterea veniturilor”, a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit Romania. “Eforturile investite in dezvoltarea de produse si in extinderea retelei de sucursale de la sfarsitul anului trecut au contribuit la evolutia pozitiva a relatiei pe care o avem cu clientii nostri si la rezultatele bancii in ansamblu”, a mai adaugat Rasvan Radu.

Veniturile totale nete ale bancii au atins 84 milioane lei la 30 iunie 2006, crescand cu 41% fata de aceeasi perioada din 2005. Profitul net inregistrat in prima jumatate a acestui an a fost de 17,4 milioane lei, cu 103% mai mult decat la sfarsitul lunii iunie a anului precedent.
 
Activele totale nete ale bancii au ajuns la 2,5 miliarde lei, ceea ce reprezinta o crestere de 64% fata de aceeasi perioada a anului 2005 si de 24% comparativ cu 31 decembrie 2005.

Valoarea totala a imprumuturilor acordate de UniCredit Romania a crescut, de asemenea, cu 62% comparativ cu finele lunii iunie 2005. La sfarsitul lunii iunie 2006, UniCredit Romania a raportat o valoare cumulata a creditelor acordate persoanelor fizice si juridice de 1,35 miliarde lei. Aceasta reprezinta o crestere de 19% a finantarii oferite de catre banca clientilor proprii de la inceputul anului curent (1,1 miliarde lei la sfarsitul anului 2005).

Economistii din cadrul UniCredit Group confirma ca piata romaneasca de credit va continua sa creasca pe termen mediu cu 25% pe an, o dinamica mai accentuata fiind asteptata la nivelul creditului acordat populatiei. Segmentul de retail ramane astfel principalul motor al expansiunii creditului, dar si creditul pentru companii va cunoaste o crestere importanta ca urmare a perspectivelor macro favorabile.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: