Arhiva » Decembrie 2010 » 10 Decembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 10 Decembrie 2010 | 33 de inregistrari

  • Oriflame Romania estimeaza pentru 2010 o crestere usoara a afacerilor, fata de 20 mil. euro in 2009

    Oriflame Romania, subsidiara locala a companiei suedeze de produse cosmetice cu vanzare directa, estimeaza o crestere usoara a cifrei de afaceri pentru acest an, fata de afacerile inregistrate in 2009, de circa 20 milioane euro, a declarat joi presedintele Oriflame International, Magnus Brannstrom.

  • ANAF ramburseaza in decembrie TVA in valoare de 1,27 miliarde lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 decembrie suma de 1,27 miliarde lei, potrivit unui comunicat emis joi de institutie.

  • Vosganian: PNL propune "Programul celor 100 de miliarde de euro", un nou proiect politic national

    Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat joi, la Bistrita, ca Romania are nevoie de un nou proiect politic national, sustinut de toate partidele parlamentare, iar partidul sau propune, in acest sens, un proiect numit "Programul celor 100 de miliarde de euro".

  • Carrefour va deschide, in 2010, inca trei noi supermarketuri

    Carrefour va mai deschide, pana la finele anului 2010, inca trei noi supermarketuri, urmand ca in 2011 sa fie prezent in piata cu doua noi hypermarketuri. Astfel, pe segmentul de supermarketuri, Carrefour va deschide, pe 15 decembrie, un magazin la Targoviste, pe 17 decembrie la Cluj, iar pe 21 decembrie, la Bucuresti.

  • Peter Weiss va prelua, de la 1 ianuarie 2011, functia de presedinte executiv al Bancpost

    Peter Weiss, fostul sef al RBS Romania, va prelua functia de presedinte executiv al Bancpost de la 1 ianuarie 2011, iar Mihai Bogza va ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie, a anuntat joi banca.

  • Familia Voiculescu anunta doua noi posturi TV in 2011

    Camelia Voiculescu este sefa afacerilor familiei din 2005. O persoana cu care reusesti greu sa stabilesti o intalnire, iar un interviu nu poate fi incheiat decat dupa un schimb de mailuri. Discutiile raman dominate de problemele cu care se confrunta afacerile din tara noastra. Probleme la care solutiile nu se gasesc usor.

  • Hotelierii isi pot afisa pe hoteluri si pensiuni cate stele vor

    Proprietarii de pensiuni si hoteluri isi vor acorda singuri stele si margarete si vor fi crezuti pe cuvant. Asta, cel putin o perioada, pana cand autoritatile vor verifica daca numarul de stele afisat la intrare este compatibil cu conditiile oferite turistilor.

  • Fondatorul Facebook va dona aproape 3,5 miliarde dolari

    Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, isi va dona mai bine de jumatate din averea pe care a facut-o pana acum cu site-ul de socializare, potrivit Mashable.com. La numai 26 de ani, Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai tineri miliardari in dolari ai lumii. Recent, acesta a semnat intrarea sa in clubul filantropic "Giving Pledge".

  • Statul vrea un miliard de euro pe Romtelecom

    Un miliard de euro, atat ar vrea statul roman sa obtina pe pachetul de actiuni care i-a mai ramas din Romtelecom, potrivit ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.

  • Spirit de Sarbatori in piata valutara

    Cursul euro a coborat foarte usor, de la 4,3006 la 4,2998 lei, pe o piata unde deschiderea s-a realizat la 4,30 - 4,3020 lei fata de 4,2980 - 4,30 lei, la inchiderea de marti. Volatilitatea a fost minima, maximul sedintei fiind de 4,3030 lei, iar cotatiile de la finalul ei erau de 4,2960 - 4,3010 lei.

  • Ne punem singuri frane

    Adrian Barbulescu (Prime Transaction) considera ca incertitudinile legate de economia Romaniei impiedica intrarea capitalului pe Bursa. Investitorii autohtoni sunt dominati de pesimism, in conditiile unor venituri reduse si a unui viitor nesigur. Sunt straini la cumparare, dar acestia nu pot misca pe cont propriu piata

  • Deutsche Bank: Leul se va deprecia cu 2,3% pana la sfarsitul lui 2011, la 4,4 unitati pentru un euro

    Leul se va deprecia probabil cu 2,3% pana la sfarsitul anului 2011, la 4,4 unitati pentru un euro, intrucat exporturile au nevoie de un stimul de competitivitate din cauza cererii externe slabe, potrivit unei analize a Deutsche Bank, scrie Mediafax Business.

  • Aeroportul Baneasa va opera doar curse business. Zborurile low-cost vor fi mutate pe Aeroportul Otopeni pana in 2013

    Ministerul Transporturilor va transforma Aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa), pana in 2012-2013, intr-unul rezervat zborurilor business si VIP, urmand ca traficul low-cost sa fie mutat pe Aeroportul Otopeni, iar operatorii acestor curse vor avea costuri mai mari si vor majora pretul biletelor.

  • Economia Bulgariei a crescut cu 0,7% in trimestrul al treilea fata de cele trei luni anterioare

    Economia Bulgariei a crescut cu 0,7% in trimestrul al treilea fata de cele trei luni anterioare si cu 0,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutiile fiind mai bune decat a estimat initial Institutul National de Statistica de la Sofia, potrivit Novinite.

  • Politele RCA se vor scumpi pana la 10% in 2011

    Primele la asigurarile de raspundere civila auto s-au majorat cu 5% in acest an. Tarifele de baza la asigurarile auto obligatorii (RCA) se vor scumpi in 2011 intre 5% si 10%, din cauza cresterii daunalitatii pe acest segment.

  • Aplicarea OUG 50 la creditele in derulare, incerta

    Coalitia nu a ajuns inca la un acord privind propunerea PDL de a neaplicare a OUG 50 la creditele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, a spus deputatul PSD Viorel Stefan, pentru a motiva o noua amanare a sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci din lipsa de cvorum, anunta Mediafax.

  • Miliarde de euro pentru IMM de la UE, pastrate de bancile intermediare

    Din cele 15 mld. euro destinate afacerilor mici, doar o mica parte a ajuns la destinatari Bancile au preferat sa pastreze banii, pentru a-si consolida ieftin lichiditatile Cei care au luat totusi credite s-au plans de costurile ridicate ale acestora

  • Dacia Duster a primit titlul de Masina Anului in Romania

    Dacia Duster a primit joi titlul de Masina Anului in Romania, premiul fiind acordat de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR). dupa ce, anterior, se clasase pe pozitia a saptea, ultima, in finala competitiei "Car of the Year 2011", potrivit money.ro. Dacia Duster poate fi achizitionata la 10.500 euro pentru varianta 4x2 si de la 12.300 euro pentru modelele 4x4.

  • Doar 14% din detinatorii cardurilor de credit declara ca vor cheltui mai mult in 2011

    Fata de perioada anterioara lunii octombrie 2008, cei mai multi posesori ai cardurilor de debit (38,7%) dar Si cei mai multi posesori ai cardurilor de credit (49,6%), au declarat ca in prezent cheltuiesc mai putin pe card, potrivit unui sondaj desfaSurat pe www.conso.ro, comandat de NOCASH.

  • Scumpiri de Anul Nou

    Accizele pentru combustibili si pentru tutun vor fi majorate de la 1 ianuarie 2011, ceea ce ar putea conduce la noi cresteri de preturi pentru aceste produse. In proiectul de buget pe anul viitor, Guvernul mizeaza pe cresterea incasarilor din accize de la 17,4 miliarde de lei la 18,4 miliarde de lei in urma reducerii evaziunii fiscale si alinierii accizelor la tigarete la normele UE.

  • Economisirea a ajuns sa inlocuiasca ratele la banca

    Romania s-a transformat dintr-o tara care mergea mai mult pe creditare, intr-una care merge pe economisire. "Dar si economisirea are o limita. Acum am inlocuit ratele la credit cu banii pusi deoparte, dar daca salariul mediu pe economie nu va creste, nici oamenii nu vor mai avea din ce sa economiseasca", spune Eliza Erhan, director de dezvoltare a produselor de retail, Millenium Bank Romania.

  • Cum vor sa se razbune clientii nemultumiti pe banci?

    Vom asista la forme inedite de protest contra bancilor! Clientii nemultumiti de turnura luata de discutiile din Camera Deputatilor pe OUG 50 ameninta ca vor face periodic rambusari anticipate de genul 1-2 euro pentru a le da bancherilor de lucru si ca vor depune cat mai multe plangeri la ANPC pentru ca bancile sa fie amendate cat mai mult!

  • Deficitul comercial s-a redus cu 22,3% in luna octombrie, la 736,5 milioane euro

    Deficitul comercial al Romaniei a scazut in octombrie cu 22,3% fata de luna similara din 2009, la 736,5 milioane euro (3,15 miliarde lei), potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). In septembrie, deficitul comercial se ridica la 831,6 milioane euro, in scadere cu 28% fata de septembrie 2009.

  • Franks: FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal, modul de reformare a cheltuielilor fiind unul suveran

    Fondul Monetar International nu a impus nicio reducere a concediului maternal ca si conditie pentru programul curent de finantare acordata Romaniei, decizia asupra modului in care sunt reformate cheltuielile fiind una suverana, afirma seful Misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, in raspunsul formulat la scrisoarea primita din partea mai multor ONG-uri si comunitati online.

  • Aurul ia ochii romanilor, cu randamente de 40% pe an

    Grecii de la Piraeus Bank - singura banca locala care vinde aur catre clientela de retail - a plasat doar in prima saptamana din decembrie 10 kg de aur in lingouri si 300 de lire britanice din aur, cat vindea intr-o luna. Aurul a atins saptamana aceasta noi maxime istorice la cursul BNR, urcand la 147 de lei pentru un gram, cu 40% mai mult decat la inceputul anului.

  • Neaplicarea OUG 50 a costat bancile cinci milioane de euro

    Doar in luna octombrie, institutiilor bancare de pe piata romaneasca le-au fost aplicate amenzi de peste cinci milioane de euro pentru nerespectarea prevederilor ordonantei creditelor. Ordonanta de Urgenta nr. 50/2010, cu privire la creditele romanilor, si-a facut deja simtita prezenta in sistemul bancar, mai ales dupa ce s-au terminat cele trei luni pe care bancile le aveau la dispozitie sa modifice contractele prin acte aditionale

  • Isarescu: Baza redresarii economice consta in consolidarea unor branduri romanesti

    Guvernatorul Bancii Nationale Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca eforturile de redresare ale economiei trebuie facute pe alte baze decat ceea ce s-a intamplat in ultimii 10 ani, iar baza redresarii consta in consolidarea unor branduri romanesti.

  • Leul se apreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2997 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2997 lei/euro, in scadere cu 0,02% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,2448 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,3005 lei/euro.

  • 'Rabla 2010': Au mai ramas 18 tichete valorice nedistribuite din cele 190.000 alocate de AFM

    Numarul tichetelor valorice distribuite in cadrul programului 'Rabla 2010' a ajuns, la data de 10 decembrie, aproape de valoarea maxima alocata initial, respectiv 190.000, numai 18 vouchere ramanand inca nedistribuite, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu (AFM), furnizate, vineri, in exclusivitate pentru AGERPRES.

  • LISTA CELOR MAI DORITE JOB-URI DIN ROMANIA.

    Comertul, industria ospitalitatii si serviciile financiare sunt domeniile cele mai cautate de catre romanii cu abilitati de conducere. E suficienta o simpla trecere in revista a joburilor postate pe site-urile de recrutare pentru a vedea cat de mare este concurenta printre cei care vor sa ajunga mari directori. Si nu e deloc mica, spun specialistii.

  • Avocati: aplicarea OUG 50 doar la creditele noi ar crea un vid legislativ pentru cele vechi

    Avocatii apreciaza ca aprobarea propunerii PDL ca principalele prevederi ale Ordonantei 50 sa nu se aplice creditelor in derulare ar determina un vid legislativ, avand in vedere ca vechile reglementari au fost deja anulate cand a intrat in vigoare OUG 50, in iunie anul curent.

  • DGFP Bucuresti va deschide luni primul magazin de marfuri confiscate din Capitala

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti va deschide luni, in Sectorul 4, primul magazin de bunuri confiscate cu vanzare directa din Capitala, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

  • Va fi sfarsitul de an mai bun pentru dealeri?

    Piata valutara a ramas fara suflu in toamna, iar volumele tranzactionate au coborat din nou spre nivelul de anul trecut, cand se prabusisera fata de 2008, dupa ce in primavara dadea semne de revenire. Dealerii spun totusi ca turbulentele recente din zona euro au adus un interes mai mare pentru tranzactionare, in conditiile in care piata de la Bucuresti este dominata de jucatorii straini.