Arhiva » Noiembrie 2010 » 02 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 02 Noiembrie 2010 | 31 de inregistrari

  • BRD: Venit din exploatare in crestere cu 11%, profit net de 474 milioane RON la sfarsitul primelor noua luni

    Venitul net bancar a ajuns la 2.652 milioane RON (634 milioane EUR), cu 5% mai mare decat la 30 septembrie 2009. Rezultatul brut din exploatare a inregistrat si el o crestere de 11% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 1.626 milioane RON (389 milioane EUR), reflectand o activitate dinamica la nivel operational.

  • Piraeus Bank Romania lanseaza Pachetul Student

    Pachetul este disponibil incepand cu 1 Noiembrie 2010 si se adreseaza tuturor studentilor care doresc gestionarea eficienta a resurselor financiare de care dispun. Pachetul a fost conceput pentru a eficientiza o parte dintre cele mai frecvente operatiuni bancare efectuate de studenti si include 4 tipuri de produse si servicii al caror pret este redus in comparatie cu oferta standard a bancii.

  • ProCredit Bank lanseaza depozitul pe 4 luni

    In perioada 1 noiembrie - 15 decembrie 2010, ProCredit Bank pune la dispozitia clientilor persoane fizice noi posibilitati de economisire. Astfel, clientii pot accesa depozitul in euro pe o perioada initiala de constituire de 4 luni cu o dobanda avantajoasa de 4% pe an.

  • Contact Center gratuit la BCR

    Banca Comerciala Romana (BCR) pune la dispozitia clientilor sai prin intermediul Contact Center BCR, incepand cu luna noiembrie a.c., un numar de telefon apelabil gratuit din orice retea nationala - 0800.801.227. La acest numar de telefon clientii pot afla detalii despre toate produsele si serviciile bancii sau pot face diverse operatiuni bancare prin telefon.

  • Vodafone numeste un nou CEO in Romania

    Vodafone Group anunta numirea lui Inaki Berroeta in pozitia de CEO al Vodafone Romania, incepand cu data de 1 decembrie 2010. Pana in prezent, Inaki Berroeta a fost CEO al Vodafone Malta, din iulie 2007. Totodata, Vodafone anunta numirea Lilianei Solomon in functia de Director of Operations, Europe Region, incepand cu data de 1 decembrie 2010, pozitie cu sediul la Londra din care va raporta catre Michel Combe, CEO Europe Region, Vodafone

  • Metlife finalizeaza achizitia American Life Insurance Company

    Contravaloarea platita de MetLife catre AIG pentru achizitia Alico a fost de 7,2 miliarde $ in numerar, dupa ajustari, si 9 miliarde $ in capital si alte titluri MetLife, sub rezerva unor corectii de inchidere. Partea reprezentata de titluri din pretul de vanzare a constat in 78,2 milioane de actiuni comune MetLife, 6,9 milioane de actiuni preferentiale convertibile si 40 milioane de actiuni.

  • Banca Comerciala Carpatica iti returneaza o parte din bani daca platesti cu cardul de credit Visa Classic

    Banca Comerciala Carpatica lanseaza o promotie ce se adreseaza tuturor clientilor care detin sau care vor achizitiona cardul de credit Visa Classic emis de BCC. Banca returneaza clientului 0,5% din valoarea sumei pentru fiecare plata de cel putin 100 de lei efectuata la comercianti.

  • Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC ELcomex En SRL de catre Repower AG

    Analiza efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei (nr.21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, nu are ca efect inlaturarea, denaturarea sau restrangerea semnificativa a concurentei.

  • Franks despre OUG 50: O ordonanta nu poate rezolva problemele sistemului financiar din Romania

    Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni la The Money Channel ca o ordonanta nu poate rezolva problemele sistemului financiar din Romania, singura cheie fiind asigurarea unei stabilitati macroeconomice care sa conduca la o reducere a dobanzilor la credite

  • Ponta: Vom lupta pentru o OUG 50 care sa apere drepturile celor cu credite

    Liderul PSD Victor Ponta a declarat luni ca pesedistii vor sustine in Camera Deputatilor drepturile persoanelor care au credite la banci, prin modificarea Ordonantei 50, catalogand drept "lasitate" acceptarea de catre Guvern a tuturor conditiilor FMI, pentru a da apoi vina tot pe acestia.

  • FMI canta refrenul anilor '90: ori privatizati, ori inchideti

    Intreprinderile de stat monitorizate inregistreaza pierderi in crestere. FMI si CE recomanda ca solutie privatizarea sau lichidarea acestor companii. Performantele reduse ale intreprinderilor de stat si arieratele, de care sunt responsabile in buna masura aceste companii de stat, sunt principalele motive de insatisfactie a misiunii FMI care ieri si-a incheiat misiunea de evaluare a acordului stand-by cu Romania.

  • TVA de 5% la alimente si neimpozitarea pensiilor nu sunt incluse in buget

    Cele doua legi votate in Camera Deputatilor, privind TVA de 5% la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, nu sunt in vigoare la acest moment si nici nu vor fi avute in vedere la constructia bugetului pe 2011, deoarece ar genera o crestere importanta a deficitului, a afirmat premierul Emil Boc.

  • Loteria Romana, cel mai valoros brand romanesc

    Pentru al patrulea an consecutiv, compania Loteria Romana a fost desemnata ca fiind cel mai valoros brand romanesc, cu o valoare de 39 milioane de euro, in urma studiului european asupra brandurilor, Eurobrand 2010, organizat de catre Institutul European al Brandurilor din Viena.

  • Liniste pe piata imobiliara. Preturile medii parca au intepenit, iar ofertele au disparut.

    Pretul mediu al apartamentelor de 2 camere a fost cotat la valoarea de 60.000 Euro, cu 2% sub pretul din luna septembrie. Raportat la septembrie 2009, pretul este mai mic cu 12%. Apartamentele cu 3 camere se regasesc pe piata cu un pret constant. In luna septembrie un apartament cu 3 camere era scos pe piata la pretul mediu de 86.500 Euro.

  • S&P: Sistemul public de pensii din Romania, pe ultimul loc din UE

    Romania are in prezent cel mai nereformat si nesustenabil sistem public de pensii dintre toate economiile emergente ale Uniunii Europene (UE), reiese din raportul "Global Aging 2010: An Irreversible Truth", publicat recent de agentia internationala de rating Standard&Poor's.

  • Legislatia incurajeaza un comportament incorect al clientilor rau-platnici

    Interviu cu Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing IFN SA Recesiunea abrupta a afectat pu-ternic clientii companiilor de leasing, astfel incat acestea au fost nevoite sa se specializeze rapid in recuperarea si revanzarea bunurilor reposedate.

  • Basescu anunta ca nu promulga legile privind reducerea TVA si neimpozitarea pensiilor

    Presedintele a spus ca legile au ajuns sambata de la Parlament la Cotroceni, pentru a fi promulgate, asigurand ca va "indrepta" eroarea Parlamentului. "Maine ma voi opri asupra lor. Va pot spune ca am avut o discutie in acest sens cu delegatia Fondului si a UE, i-am asigurat ca nu modificam fiscalitatea, ceea ce inseamna ca nu voi promulga legile si imi voi respecta cuvantul", a declarat Basescu, la postul public de televiziune.

  • Clientii bancilor vor sa se intalneasca cu Jeffrey Franks

    Clientii nemultumiti ai mai multor banci din Romania au adresat o scrisoare lui Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, in care ii solicita acestuia sa manifeste echidistanta in problematica OUG 50/2010 care reglementeaza creditele. Wall-Street prezinta continutul acestei scrisori.

  • Cel mai cerut credit: 10.000 de euro pentru nevoi personale

    Majoritatea romanilor ar imprumuta 10.000 de euro de la banca, sub forma de credit de nevoi personale fara ipoteca, reiese dintr-un studiu al infoStatistici.ro (parte a retelei infoBancare.ro), iar clientii nu mai merg pe principiul "ce suma maxima pot sa iau". Romanii incep sa dea dovada de o anumita educatie financiara si iau in calcul nevoile pe care trebuie sa le acopere cu suma imprumutata de la banca.

  • Analisti: BNR va mentine dobanda la 6,25%

    Analistii consultati de "Financiarul" se asteapta ca, astazi, Banca Nationala sa mentina dobanda de politica monetara la nivelul minim de 6,25%, considerand ca o majorare in acest moment va pune presiuni suplimentare asupra economiei romanesti incomplet refacute. In ceea ce priveste nivelul ratelor minime obligatorii, acestia mizeaza tot pe o mentinere, adaugand insa ca exista o oarecare probabilitate de majorare a celor aplicabile pasivelor in valuta.

  • Basescu spune ca Romania va primi imprumuturile pentru investitii in primele sase luni ale lui 2011

    Presedintele Traian Basescu precizeaza ca a obtinut acordul FMI, UE si al Bancii Mondiale pentru a primi banii destinati investitiilor in primele doua trimestre, iar daca reusesc sa-i absoarba in primele sase luni institutiile si Guvernul trebuie sa gaseasca solutii pentru continuarea lor.

  • Acces ultrarapid la metrou, posibil acum cu cardul contactless Instant Pay de la BRD

    Incepand din aceasta saptamana, accesul in 10 statii de metrou din Capitala este posibil cu ajutorul cardului Instant Pay de la BRD, dezvoltat pe baza tehnologiei contactless MasterCard® PayPass™. Lansata in luna martie a acestui an, solutia de plata contactless permite efectuarea de plati ultrarapide de mica valoare prin simpla apropiere a cardului de un cititor special.

  • Cele mai mari daune din ECE pe segmentul de asigurari non-life au fost provocate de inundatii si incendii

    Generali PPF Holding (GPH) a analizat recent cele mai mari cinci daune inregistrate pe segmentul de asigurari generale de catre companiile sale din Europa Centrala si de Est, din anul 2000 si pana in prezent. In urma analizei acestui portofoliu, s-a ajuns la concluzia ca cele mai multe daune au fost provocate de incendii (45% dintre cazuri), inundatii (16%) si accidente auto - RCA (16%).

  • Raiffeisen Bank va opri sistemul de carduri in noaptea de marti spre miercuri

    Raiffeisen Bank isi informeaza clientii ca in noaptea de marti spre miercuri, 2-3 noiembrie 2010, in intervalul 23.15 - 03.00 va efectua un upgrade al sistemului de carduri. In consecinta, in perioada mentionata nu vor putea fi efectuate tranzactii cu carduri emise de Raiffeisen Bank si nici nu vor putea fi acceptate carduri emise de alte banci la terminalele ATM si EPOS ale bancii.

  • ING Selectis - un produs care ofera protectia 100% a capitalului net investit si accesul la un portofoliu diversificat de actiuni

    ING Asigurari de Viata lanseaza o noua asigurare de viata de tip unit-linked cu prima unica, in euro, si 100% protectia capitalului net investit. In plus, acesta permite clientilor accesul la potentialul de crestere oferit de un portofoliu de 20 de actiuni emise de companii reprezentative la nivel mondial, lideri de piata pe sectoarele de activitate in care activeaza, si vine sa completeze gama ING Selectis (in cadrul careia un prim produs a fost disponibil in luna mai a.c.).

  • BNR mentine rata dobanzii de politica monetara la 6,25 la suta

    CA al BNR a decis totodata mentinerea tintei de inflatie pentru anul 2012 la nivelul de 3 la suta ±1 punct procentual. In acelasi context, CA al BNR a hotarat ca, incepand cu anul 2013, banca centrala sa adopte o tinta stationara de inflatie, situata la nivelul de 2,5 la suta ±1 punct procentual. Tintele asumate urmeaza sa fie discutate cu guvernul.

  • Traian Basescu: OUG 50 nu se va aplica retroactiv, ea actioneaza in derularea creditului

    Delegatiile FMI si UE impun trei conditii principale pentru incasarea urmatoarei transe de imprumut: Ordonanta de Urgenta 50/2010 privind creditele acordate populatiei, arieratele din sanatate versus subventiile din agricultura si spatiul fiscal pentru investitii, a declarat presedintele Traian Basescu, luni seara, la o emisiune a postului national de televiziune.

  • Gigantul american Intel anunta ca isi deschide un centru de soft in Romania

    Compania americana Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, isi va deschide in Romania primul sau centru de dezvoltare de soft din Europa, potrivit unui anunt facut astazi de subsidiara locala a firmei.

  • Udrea: Logoul brandului de turism a fost declarat original si inregistrat la nivel international

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca identitatea vizuala a brandului turistic al Romaniei a fost inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si la OHIM, fiind declarata originala si unica.

  • Spaniolii de la BBVA au luat aproape un sfert din actiunile Garanti Bank

    Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a doua mare banca spaniola, va prelua o participatie de 24,9% din actiunile creditorului turcesc Garanti Bank, pentru suma de 5,8 mld. dolari (4,15 mld. euro), scrie Bloomberg. Achizitia confirma planurile spaniolilor de a se extinde intr-o tara in care avansul economic depaseste evolutia din alte tari europene

  • Criza la Senat? Bugetul pe 2011, mai mare cu 30% decat cel din 2010

    Senatorii si-au adoptat, marti, bugetul pe anul 2011, in cuantum total de 127 milioane de lei, cu aproximativ 30% mai mare decat cel pe 2010.Din volumul total al cheltuielilor, cea mai mare parte o reprezinta cheltuielile de personal, aproximativ jumatate din total, adica 68,4 milioane de lei. Cheltuielile cu bunuri si servicii reprezinta 35 milioane de lei, iar cheltuielile de capital - 20,6 milioane de lei.