Metlife finalizeaza achizitia American Life Insurance Company

Data publicarii: 02-11-2010 | International

MetLife, Inc. (NYSE: MET) a anuntat astazi ca a finalizat achizitia American Life Insurance Company (Alico) de la American International Group, Inc. (AIG) pentru 16,2 miliarde $.
"Prin finalizarea achizitiei Alico, MetLife a devenit principala organizatie globala puternica, dinamica, de asigurari de viata si beneficii pentru angajati", afirma C. Robert Henrikson, Presedinte si Chief Executive Officer MetLife, Inc. "Pentru multi ani MetLife a detinut pozitii importante, de conducere in Statele Unite, Mexic, Coreea si Chile. Acum pornim de aici pentru
a construi mai departe, pe masura ce ne extindem in peste 60 de tari din intreaga lume. Aceasta tranzactie sustine strategiile noastre de crestere globala, oferind acces la marca internationala MetLife pe o scara mult mai extinsa. In acelasi timp, diversifica si echilibreaza prezenta noastra in plan geografic si portofoliul de produse, crescand semnificativ puterea de distributie a companiei".

"Avem o pozitionare favorabila oferirii de castiguri si a unei rentabilitati financiare crescute a capitalului propriu ca urmare a acestei achizitii", a adaugat Henrikson. "De la momentul anuntului acestei tranzactii pe 8 martie 2010, echipele din partea MetLife si Alico au lucrat indeaproape pentru a se asigura ca organizatia formata va suprinde oportunitatile de crestere pe care le avem."

Contravaloarea platita de MetLife catre AIG pentru achizitia Alico a fost de 7,2 miliarde $ in numerar, dupa ajustari, si 9 miliarde $ in capital si alte titluri MetLife, sub rezerva unor corectii de inchidere. Partea reprezentata de titluri din pretul de vanzare a constat in 78,2 milioane de actiuni comune MetLife, 6,9 milioane de actiuni preferentiale convertibile si
40 milioane de actiuni. Valorile actiunilor comune si preferentiale sunt calculate conform pretului de inchidere al actiunilor comune MetLife din 29 octombrie, data tranzactionarii anterioara incheierii tranzactiei.

MetLife, Inc. este un lider global in asigurari, anuitati si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 milioane de clienti in peste 60 de tari. Prin filialele sale si companiile afiliate, MetLife detine pozitii de conducere pe pietele din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati www.metlife.com.

Comunicat de presa