Increderea in companie va fi un factor important in alegerea fondului de pensii

Data publicarii: 04-04-2007 | Finante-Banci

Companiile care vor gestiona fonduri de pensii private (pilonul II) nu vor putea oferi produse diferentiate, deoarece legislatia impune restrictii, ceea ce face ca increderea in companie sa fie vitala, a spus miercuri directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon. "Nu va exista mare diferenta intre produsele de pe piata pensiilor private obligatorii", a spus Boon, care  a adaugat ca nu se poate acest lucru din cauza legislatiei actuale impuse de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si de stat. Astfel, un factor important il va juca increderea acordata de respectiva persoana companiei alese.

Pensiile private vor reprezenta un puternic instrument de fidelizare al angajatilor, iar acest lucru va creste importanta companiilor fata de angajatii lor.

Aproape jumatate (49%) din angajati considera ca angajatorul este o sursa importanta sau foarte importanta de informare, potrivit unui sondaj Gfk din luna iulie 2006, citat de Boon. Mai mult de 60% din angajati apreciaza implicarea angajatorului in acest domeniu. "Acest lucru arata ca angajatorii vor avea un rol important in urmatoarele luni", a spus reprezentantul ING Asigurari de Viata.

CSSPP a autorizat ieri primul administrator pentru pilonul III al fondurilor de pensii facultative. Potrivit reprezentantului ING, impactul pilonului III va fi semnificativ asupra companiilor si persoanelor angajate. Firmele reprezinta o sursa importanta de informare, iar pensiile private au si o componenta sociala puternica. "Trebuie sa arati ca iti pasa de angajat, asadar acest lucru va fi un imbold in randul companiilor pentru a oferi pensii", a mai spus Boon.

Directorul ING Asigurari de Viata este de parere ca un angajat "fericit" este foarte important si va lucra mai bine din aceasta cauza. Angajatii "fericiti" devin, de asemenea, si un fel de agenti de publicitate ai respectivei afaceri. Pentru angajatori, un pachet salarial avantajos echivaleaza cu o recrutare mai usoara a angajatilor, a mai spus Boon.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, considera ca pilonul III va avea efecte benefice vizibile. In plus, angajatorii se vor gandi serios sa includa in pachetele salariale si pilonul III.

In plus, pilonul III ofera o deductibilitate fiscala de 200 euro, care va fi marita in urmatorii ani, considera directorul general al companiei de asigurari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: