Bulgaria anunta ca aproape 20.000 de romani au petrecut Pastele pe litoralul sau

Data publicarii: 10-04-2007 | Turism

Circa 20.000 de romani au petrecut Pastele pe litoralul Bulgariei, au anuntat proprietarii din industria hoteliera bulgara, relateaza Sofia News Agency. Romanii au profitat de ofertele avantajoase si de vremea buna pentru a petrece un week-end prelungit pe litoralul bulgaresc, chiar daca vremea a fost prea rece pentru o baie in mare.

Majoritatea romanilor au venit cu masinile personale si mai mult de 5.000 de vehicule au intrat in Bulgaria venind din Romania. Politia locala s-a plans ca soferii romani au avut tendinta de a ignora regulile de circulatie si s-au inregistrat mai multe accidente minore.

Aproximativ 10.000 de romani au ales sa-si petreaca minivacanta de Paste pe litoralul bulgaresc, in timp ce statiunile romanesti de la Marea Neagra au fost goale, a declarat luni, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

Romanii au ales litoralul bulgaresc pentru ca pe plajele din Romania majoritatea structurilor turistice de pe litoralul romanesc se deschid abia in mai sau chiar iunie, a spus oficialul ANAT.

Potrivit acestuia, o alta destinatie preferata de romani pentru aceasta minivacanta a fost Grecia. Cei care au dorit sa petreaca Pastele in tara au ales zonele montane, pensiunile rurale sau statiunile balneo-climaterice.

NewsIn