BRD si ANIMMC au semnat un protocol pentru finantarea investitiilor IMM-urilor

Data publicarii: 16-04-2007 | Finante-Banci

BRD - Groupe Societe Generale a semnat impreuna cu ANIMMC un protocol de colaborare care vizeaza sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Protocolul are ca obiect co-finantarea a 2 programe de sustinere financiara si pregatirea antreprenoriala a reprezentantilor sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, precum si ai microintreprinderilor.

Pe de o parte, BRD va participa la programul national multianual, pe perioada 2006 - 2009, de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare si retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Pe de alta parte, banca va cofinanta si creditele acordate in cadrul programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare - START 2007. Acest program are in vedere dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea Romaniei in UE, precum si sprijinirea dezvoltarii firmelor nou - infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Schema de finantare prevede ca 60% din valoarea eligibila a proiectului de investitie sa fie acordata de catre ANIMMC sub forma de alocatie financiara nerambursabila (maximum 50.000 de euro pentru intreprinderi mai vechi de 2 ani si maximum 10.000 EUR pentru intreprinderi nou infiintate), 25% din valoare va fi acoperita de catre banca, sub forma de credit, iar 15% va fi aportul in numerar al beneficiarului, care va fi depus in prealabil in contul deschis la institutia creditoare, conform conditiilor ANIMMC.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: