CSSPP a autorizat Aviva ca gestionar de fonduri de pensii private, BCR ca depozitar

Data publicarii: 18-04-2007 | Finante-Banci

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, marti, Aviva Asigurari de Viata SA ca administrator de fonduri de pensii facultative si Banca Comerciala Romana (BCR) ca depozitar pentru fonduri de pensii facultative, a informat un comunicat al institutiei. Aviva Asigurari de Viata a primit si autorizare pentru prospectul schemei de pensii facultative "Pensia Mea". De asemenea, CSSPP a avizat KPMG Audit SRL ca auditor financiar pentru fonduri de pensii facultative, se mai arata in comunicat.

Pana in prezent, singura banca autorizata ca depozitar al activelor fondurilor de pensii facultative era BRD - Groupe Societe Generale. Ernst & Young Assurance Services SRL si compania de consultanta Deloitte Audit SRL erau avizati ca auditori financiari pentru aceste fonduri, potrivit CSSPP.

Aviva Asigurari de Viata este a doua companie care primeste acordul CSSPP pentru administrarea de fonduri de pensii facultative (pilonul III), dupa  ING Asigurari de Viata. Actionarii Aviva Asigurari de Viata au decis ca vor utiliza 5,15 milioane lei exclusiv pentru administrarea de fonduri de pensii private, iar 4,13 milioane lei pentru asigurari.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, a declarat marti, la The Money Channel, ca alte trei companii de asigurari, printre care si Omniasig, isi vor depune zilele urmatoare dosarele pentru a primi autorizarea de administrator pe pilonul III de pensii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: