OTP Group are ca obiectiv pentru 2010 atingerea unui profit de 2 miliarde de euro

Data publicarii: 23-04-2007 | Finante-Banci

Ziua Investitorilor -prima editie- organizata de OTP Bank la Budapesta in data de 20 aprilie s-a bucurat de atentia sporita a analistilor si investitorilor. Atat participantii maghiari, cat si cei din strainatate, au beneficiat de informatii amanuntite referitoare la obiectivele strategice pe termen mediu ale OTP Group, respectiv perioada 2007-2010, la proiectiile majore de dezvoltare a afacerii, precum si la obiectivele de performanta si volum al activitatii pentru toate subsidiarele, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Sandor Csanyi, Presedinte si CEO, a confirmat faptul ca OTP Group are ca obiectiv atingerea unui profit consolidat inainte de impozit de 2 miliarde de euro pana in 2010. De asemenea, a adaugat ca alte potentiale achizitii vor putea sa mareasca aceasta cifra. Ca urmare a acestui fapt, OTP Group ar putea intra in Top 20-25 al bancilor din Europa prin capitalizarea pietei in 2010.

Este de asteptat ca, in urmatorii ani, contributia subsidiarelor straine la bilant si castiguri sa aiba o crestere dinamica. Pana la obiectivele medii din 2010, aproximativ 50% din profiturile consolidate inainte de impozit ar trebui sa provina din strainatate, din care contributia bancilor din Rusia si Ucraina va fi de aproximativ jumatate.

Din acest an, OTP Group a introdus un nou model de management, care sa implementeze un sistem mai eficient si un control mai functional, institutionalizand schimbul de experienta in privinta celor mai bune practici de lucru la nivelul intregului grup. Modelul nou si complex, bazat strict pe indicatorii de performanta, este sprijinit de un program de recompensare, care sa duca la atingerea si chiar depasirea obiectivelor pre-stabilite.

Se prevede ca anii urmatori vor aduce cu sine mai multe nevoi, care se vor traduce in datorii, astfel ca activitatea OTP Group pe piata bancara si de capital se va intensifica. De asemenea, strangerea de fonduri si alocarile de capital vor fi centralizate sub acelasi model nou de management.

Redactia BankNews.ro