MKB Romexterra Bank a inregistrat un profit net de 6,5 milioane euro in 2006

Data publicarii: 23-04-2007 | Finante-Banci

MKB Romexerra Bank, membra a grupului MKB Bank si Bayerische Landesbank, a incheiat anul trecut cu un profit brut de 24,4 milioane lei, echivalentul a 7,2 milioane Euro, respectiv un profit net de peste 22 milioane lei, echivalentul a 6,5 milioane Euro, inregistrand astfel o crestere neta de 11,3% fata de anul 2005, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Activele totale ale bancii erau de 1,2 miliarde lei, echivalentul a 360,8 milioane Euro, in crestere cu 15,8% fata de valoarea inregistrata la finele anului 2005.

Anul trecut, pachetul majoritar al actiunilor bancii a fost achizitionat de investitorul strategic MKB Bank, a treia mare banca din Ungaria. Actionarul majoritar al MKB Bank este Bayerische Landesbank, una dintre cele mai mari banci din Germania.

Incepand cu luna octombrie 2006, actionarul majoritar al MKB Romexterra Bank este MKB Bank, care detine 55,37% din actiunile bancii, reprezentand actionarul strategic si cel mai important al bancii.

In data de 16.04.2007 au avut loc sedintele Adunarii Generale a Actionarilor si Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Romexterra Bank S.A. Principalele hotarari ale sedintei au vizat aprobarea Situatiilor Financiare la 31 decembrie 2006, a noului Act Constitutiv al bancii, a bugetului aferent anului in curs, precum si a strategiei pe termen mediu si lung a bancii.

Odata cu aprobarea noului Act Constitutiv, a fost segregata conducerea administrativa de cea executiva. Prin urmare, Consiliului de Administratie al bancii este compus din 5 membri:

- Tamas Erdei - Presedinte al Consiliului de Administratie, MKB Romexterra Bank. Erdei este Presedinte si Director Executiv al MKB Bank;

- Dr. Gerhard Gribkowsky - membru al Consiliului de Administratie, MKB Romexterra Bank, totodata membru in Conducerea Executiva a Bayerische Landesbank; 

- Dr. Ralph Schmidt - membru al Consiliului de Administratie MKB Romexterra Bank, totodata membru in Conducerea Executiva a Bayerische Landesbank;

- Neil Watson - membru al Consiliului de Administratie MKB Romexterra Bank, Vicepresedinte Executiv al MKB Bank si membru in Consiliul Director al MKB Bank;

- Dr. Sandor Patyi - membru al Consiliului de Administratie MKB Romexterra Bank, totodata Vicepresedinte Executiv al MKB Bank si membru al Consiliului Director al MKB Bank, ales in cadrul AGA din data mai sus mentionata.

Conducerea executiva a MKB Romexterra Bank este asigurata de Adrian Radu, in calitate de Presedinte Executiv, secondat de doi vicepresedinti executive nominalizati in cadrul AGA: Magdalena Manea si Adrian Preda.

Principalele obiective strategice pentru anul in curs sustin noua misiune a bancii de a se dezvolta intr-un furnizor de servicii de calitate, operand in special pe pietele IMM si retail, pe baza unei platforme de inalta tehnologice. Pe termen scurt, banca isi va schimba strategia de la concentrarea pe produs, la concentrarea pe client. Obiectivul bancii pe termen lung consta in atingerea cotei de piata de cel putin 5%.

Pana in anul 2010, banca isi propune o crestere semnificativa a cotei de piata. Astfel, clientii actuali si viitori vor beneficia de o oferta diversificata de produse si servicii, precum si de dobanzi competitive. Conform strategiei pe termen lung, banca intentioneaza extinderea retelei teritoriale pana la 150 unitati la nivel national, si ca o consecinta directa, banca va deservi un numar de 70.000 clienti corporatisti, inclusiv IMM-uri, precum si 700.000 clienti persoane fizice.

Obiectivele strategice pentru anul in curs vizeaza in principal pietele IMM si retail. Aceasta strategie va fi sustinuta de o dezvoltare intensiva a produselor si a retelei de distributie, inclusiv o gama completa de servicii electronice.

Planul pentru anul in curs prevede extinderea retelei teritoriale cu 35 noi unitati - ajungand astfel la 96 unitati la finele anului, asigurand prezenta bancii in toate judetele tarii.

Pentru acest an, banca isi propune o crestere a activelor cu 65%, de la 1,2 mld lei la 2 mld lei, o crestere a profitului brut de la 24,4 mil lei in 2006, la 27,6 mil lei si o crestere a capitalurilor proprii de la 202 mil lei, la 228 mil lei, in conditiile unui volum ridicat al investitiilor de dezvoltare.

Reteaua ATM-urilor bancii va creste cu 150 noi aparate, pana la 326 si va fi realizata upgradarea acestora la standardul EMV pentru acceptarea cardurilor cu cip.

Vor fi introduse rapid noi produse, precum finantarea proiectelor, un produs in care Grupul Bancar detine o experienta semnificativa.

De asemenea, MKB Romexterra Bank are in vedere infiintarea unor centre zonale de consultanta in cadrul unitatilor teritoriale, pentru oferirea celor mai bune solutii financiare pentru microintreprinderi si clienti corporatii.

Bazandu-se pe know-how-ul MKB - Bayern LB, banca va dezvolta anul acesta produse de investitii precum si alte servicii financiare, de tipul fonduri de investitii, fonduri de pensii private.

Pentru a sublinia apartenenta la grup, banca a adoptat denumirea MKB Romexterra Bank.

"Pentru MKB Romexterra Bank, anul 2007 sta sub semnul transformarii proceselor dupa care lucram, in baza unui proiect de armonizare in cadrul structurilor MKB-Bayern LB, astfel incat sa putem atinge in cel mai scurt timp posibil standardele grupului din care facem parte",  a declarat Adrian Radu, Presedinte Executiv.

MKB Romexterra Bank isi propune anul acesta, depasirea cotei de piata de 1% dupa criteriul total active, fata de 0,8% cat detinea la finele anului 2006.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: