Raiffeisen Banca pentru Locuinte se mandreste cu peste 100.000 de clienti la sfarsitul lui 2006

Data publicarii: 24-04-2007 | Finante-Banci

La sfarsitul anului 2006 Raiffeisen Banca pentru Locuinte a raportat un nivel al activelor de aproape 75 milioane Euro, in crestere cu peste 85% fata de sfarsitul lui 2005, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acest lucru s-a datorat, in mare parte, evolutiei pozitive a depozitelor clientilor. Astfel, volumul economiilor s-a dublat fata de 2005, atingand valoarea de 55 milioane Euro.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte administra, la sfarsitul anului 2006, conturile a peste 100.000 de clienti. Suma totala contractata aferenta acestor contracte se apropie de 600 milioane Euro, echivalentul in lei.

"Anul 2006 a fost al doilea an plin de activitate al Raiffeisen Banca pentru Locuinte pe piata romaneasca. A fost un an foarte important pentru noi, in care am investit foarte mult capital financiar si uman. Toate aceste tendinte de crestere nu fac decat sa ne bucure, deoarece ne confirma faptul ca romanii incep sa aiba din ce in ce mai multa incredere in produsul de economisire - creditare. Mai mult, faptul ca depozitele clientilor s-au dublat arata, in opinia noastra, calitatea contractelor incheiate de clientii nostri ", a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Anul trecut, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a lansat si activitatea de creditare, clientii putand sa beneficieze de credite in lei, cu dobanzi avantajoase si garantii relaxate.

"Anul trecut a fost un an important si pentru ca am lansat activitatea de creditare, am intrat pe piata cu mai multe produse de finantare a domeniului locativ, iar faptul ca numarul dosarelor aprobate creste de la luna la luna, arata ca suntem la locul potrivit. Ceea ce este foarte incurajator pentru noi este faptul ca avem clienti care iau credite de la noi si isi construiesc case, isi cumpara apartamente noi. Acum produsul nostru este complet si incepem sa ne atingem scopul: sa contribuim la imbunatatirea situatiei locative din Romania", a adaugat Ionut Costea.

RBL are in acest moment patru reprezentante in afara Bucurestiului: in Iasi, Cluj, Timisoara si Sibiu.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca de economisire - creditare din sistemul bancar romanesc dedicata in totalitate domeniului locativ, a fost infiintata in iunie 2004. Filozofia produselor sale este bazata pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Clientii pot beneficia de credite in lei, cu dobanzi de 6% pe an. In plus, in perioada de economisire pe langa dobanda oferita de RBL, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima de la stat de 15 % pe an, dar nu mai mult de 150 Euro pe an.

Redactia BankNews.ro