Uniqua va coopera cu Raiffeisen Bank pe piata romaneasca a asigurarilor bancare

Data publicarii: Astazi, 27-04-2007 | Finante-Banci

Uniqua Group Austria va coopera in Romania cu grupul financiar-bancar Raiffeisen Bank, in ceea ce priveste asigurarile bancare, ca urmare a achizitiilor facute de asigurator pe piata romaneasca, potrivit raportului financiar pentru 2006 al grupului Uniqua. "Uniqua Group isi va extinde si intari cooperarea cu Raiffeisen Bank in estul si in sudul Europei, in urma achizitiilor facute de asigurator pe pietele din Romania, Bulgaria, Serbia si Ucraina", se spune in raportul financiar al asiguratorului.

In ceea ce priveste oferta de produse din acest sector, Uniqua Group Austria spune ca se va concentra asupra unor produse combinate bancare si de asigurari.

Compania estimeaza ca in 2007 va inregistra o crestere dinamica si solida, mai ales in ceea ce priveste segmentul asigurarilor pentru mici accidente si se asteapta la o dezvoltare puternica a sectorului asigurarilor de viata in Italia, prin cooperarea cu grupul Veneto Banca.

"Uniqua Group Austria isi va concentra activitatea din 2007 si asupra planurilor de pensii pentru intreprinderile mici si mijlocii si alte tipuri de firme si va oferi, in colaborare cu grupul financiar-bancar Raiffeisen Bank, solutii adecvate pentru fiecare companie", arata raportul pentru 2006 al companiei.

Uniqua Group Austria este un jucator activ pe piata romaneasca, prin participatia de 27% detinuta la compania Astra-Uniqua, care are cel mai mare capital social de pe piata romaneasca a asigurarilor, de 55 milioane euro. Uniqua Group Austria mai detine in Romania si firma Syntegra S.R.L., unde este unic actionar si a cumparat in 2005 imobilul de birouri Floreasca Tower, din nordul Bucurestiului.

NewsIn