18.000 de lei - amenda firmei Ernst & Young pentru ca a bagat in mormant un salariat

Data publicarii: 27-04-2007 | HR/Cariere

Inspectorii de munca stiau din octombrie 2006 ca la multinationala nu se respecta timpii de munca si de odihna, noteaza Gandul. Ieri, controlul la firma Ernst & Young a fost supravegheat chiar de seful Inspectiei Muncii Bucuresti, Paul Dobrescu. Echipa de control a constatat numeroase incalcari ale legislatiei muncii, cea mai grava fiind nerespectarea, ca regula, a timpilor de munca si de odihna ai salariatilor. Pentru inspectorii bucuresteni, rezultatul nu este o surpriza; in urma unor reclamatii ale salariatilor Ernst&Young mai efectuasera un control in luna octombrie 2006. Au constatat acelasi lucru ca si ieri, dar s-au multumit doar sa sfatuiasca directorii multinationalei sa o apuce pe calea dreapta.

Daca in octombrie inspectia muncii ar fi intervenit mai serios, poate ca tanara manager, moarta de epuizare, ar fi fost si acum in viata.Paul Dobrescu nu are insa nici un regret. "Intotdeauna este mai bine sa facem indrumarea angajatorilor. In 98% din cazuri, angajatorii respecta sfaturile noastre", spune el. Altminteri, seful Inspectiei Muncii Bucuresti considera ca incalcarea timpilor de lucru si de odihna prevazuti de Codul Muncii este o abatere foarte grava.

Cat castiga angajatii Ernst&Young pentru acest program, seful Inspectiei Muncii Bucuresti n-a vrut sa ne dezvaluie, invocand obligatia de confidentialitate in privinta salariilor. Ne-a spus, insa, ca de plata orelor suplimentare nu beneficia decat o parte din personal. Pentru faptul ca s-au incalcat mai multe prevederi ale Codului Muncii, in mod repetat, Inspectia Muncii va sanctiona firma Ernst&Young cu amenda maxima? 18.000 de lei, un mizilic pentru o multinationala.

Gandul