Cifra de afaceri a Romexterra Leasing a crescut cu aproape 22% in 2006

Data publicarii: 10-05-2007 | Finante-Banci

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere de 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei, potrivit unei raportari a companiei, publicate in Monitorul Oficial.

De asemenea, societatea de leasing a inregistrat anul trecut un profit brut de 4,4 milioane lei, in crestere fata de 2005, cand a incheiat anul cu un profit net de aproape trei milioane lei.

Romexterra Leasing este detinuta in proportie de 89,6% de banca Romexterra. Alti actionari ai companiei de leasing sunt Petromservice si Grup Servicii Petroliere (cu cate 2,21%) si alti actionari (aproape 6%).

Actionarii Romexterra Leasing IFN, divizia de leasing a bancii Romexterra, au decis la finalul anului 2006 contractarea unui credit de sase milioane euro de la MKB Bank, pentru finantarea activitatilor curente ale societatii.

Romexterra Leasing este singura societate romaneasca de profil specializata pe leasingul echipamentelor de foraj si extractie petroliera. Divizia de leasing Romexterra Bank este membra in Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). Potrivit ultimelor informatii disponibile, in primele 10 luni din 2006, compania a finantat contracte in valoare de 17 milioane euro si detine o cota de piata de circa 1%.

Incepand cu 5 octombrie 2006, Romexterra Bank are ca actionar majoritar banca ungara MKB, membra a grupului german Bayerische Landesbank, care detine 55,36% din actiunile bancii.

NewsIn