BCR a finalizat actiunea privind imbunatatirea gestionarii sistemului de carduri

Data publicarii: 15-05-2007 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a finalizat actiunea privind imbunatatirea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Incepand de azi, sistemul informatic si-a diversificat serviciile asigurate pentru sistemul de carduri al BCR. Sistemul de carduri este conectat on-line la sistemul informatic centralizat al bancii - SIBCOR v2 - ceea ce permite efectuarea, in timp real, a tuturor operatiunilor cu carduri, inclusiv alimentarea conturilor si plata facturilor.

"Aceasta imbunatatire a sistemului de carduri este unul dintre pasii importanti pe care BCR ii face pentru implementarea conceptului de cont unic al unui client, fapt ce va permite o imbunatatire a calitatii serviciilor oferite clientilor BCR. De astazi, fiecare card este atasat unui cont curent in care posesorii de card vor putea efectua si alte operatiuni decat cele cu carduri", a declarat Octavian Costache, director executiv al Directiei Carduri.

BCR a oprit, la sfarsitul saptamanii trecute, sistemul informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri. Operatiunea a fost realizata intr-un timp record, cardurile BCR putand fi utilizate inca de duminica seara, cu peste 10 ore mai devreme decat era programat.

"Prin amploarea sa si prin viteza de realizare, operatiunea constituie o premiera in Romania. In mai putin de 2 zile, aproximativ doua milioane de conturi de card au fost transferate in sistemul IT SIBCOR v2 (in care se vor efectua operatiunile, centralizat la nivel de client si de cont) si au fost transformate in conturi curente, cu pastrarea tuturor functionalitatilor aferente cardurilor", a declarat Bogdan Nicolae, seful proiectului de Integrare carduri.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: