Georgescu: Doar 18 banci din 29 au depus normele de relaxare a creditarii la BNR

Data publicarii: 15-05-2007 | Finante-Banci

Doar 18 din cele 29 de banci care trebuie sa depuna normele proprii de creditare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru a putea acorda imprumuturi in conditii "relaxate" au facut acest lucru pana in prezent, a spus marti prim viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Georgescu a precizat ca, din cele 38 de banci de pe piata romaneasca, sapte sunt sucursala ale unor banci straine si nu trebuie sa depune normele spre validare la BNR, iar cele doua banci pentru locuinte (HVB Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte) functioneaza dupa reglementari separate, insa restul de 29 de banci trebuie sa aiba normele validate de banca centrala.

"In prezent, sunt analizate normele acestor banci si exista un dialog intre consiliul de analiza al BNR si bancile respective", a spus Georgescu.

Din cele 18 banci care au depus deja normele, doar una - Alpha Bank Romania - a primit pana in prezent validarea din partea BNR. Georgescu a spus ca nu poate da un raspuns de ce 11 banci nu au depus inca normele proprii de creditare la banca centrala si nici cand vor fi validate alte norme ale bancilor.

NewsIn